VeC vol que s’avaluïn els nivells acústics a les zones amb concentració de locals d’oci

13/07/2022 - 16:12h

El grup presentarà una moció al ple per tal que es modifiqui l’ordenança de sorolls per adaptar-la als criteris recomanats per l’OMS

El grup municipal de Vilafranca en Comú (VeC) demanarà una diagnosi dels nivells acústics en les zones de Vilafranca amb alta concentració de locals d’oci. En funció del resultat d’aquesta avaluació, el grup és partidari de revisar i actualitzar l’ordenança de soroll, així com la de convivència i la de paisatge urbà.

La portaveu de VeC a l’Ajuntament, Montse Romagosa, va anunciar en roda de premsa que aquestes modificacions d’ordenances cal fer-les per tal que s’ajustin a les recomanacions de l’OMS, que considera perjudicials per a la salut més de 53 decibels durant el dia i més de 45 durant la nit. Aquests nivells no es corresponen amb els que es fixen a l’ordenança municipal, que permet arribar fins a 60 decibels durant el dia i 50 durant la nit.

Per VeC, la problemàtica arenca de mitjan del 2020 quan en el context creixent de pandèmia l’equip de govern va apostar per modificar l’ordenança del paisatge urbà de manera que s’afavorís l’ampliació d’espai de terrassa dels establiments de restauració. Per Romagosa, aquella modificació havia de ser puntual i quan van reclamar que tornés a la fórmula original “ens vam quedar sols” en la defensa. Per tot plegat, VeC considera que a Vilafranca es dona un procés de privatització de l’espai públic en algunes zones de la vila, que cal revertir.

Per aquest motiu, el grup municipal presentarà al ple de la setmana que ve una moció per “fomentar i garantir a la ciutadania l’ús de l’espai públic com a lloc de convivència garantint el descans dels veïns i les veïnes”.

També et pot interessar

Comentaris