La Guàrdia Civil investiga un veí d’Albinyana per maltractament d’animals

12/07/2022 - 19:00h

Tenia una quinzena de gossos en pèsimes condicions sanitàries entre un solar del municipi i un garatge del Vendrell

La Guàrdia Civil investiga un veí d’Albinyana per un presumpte delicte de maltractament a animals domèstics. Segons ha trascendit aquest dimarts, a mitjans d’abril, el Servei de Protecció a la Natura (SEPRONA) va rebre l’avís de què diversos gossos de diferents races malvivien sense cap cura en un municipi de la comarca del Baix Penedès.

A resultes de la investigació, el 30 de juny els agents van constatar que hi havia una quinzena d’animals en pèssimes condicions sanitàries repartits entre un terreny d’Albinyana i un garatge del Vendrell. Aquestes condicions els havien provocat diverses malalties, com lestions cutànies i infeccions de caràcter greu, en algun cas amb seqüel·les irreversibles.

Els gossos van ser rescatats i traslladats a la protectora d’animals de Torredembarra, on es recuperen de les malalties. Tanmateix, un dels animals rescatats va morir al cap de poques hores d’ingressar-lo en una clínica veterinària.

A banda de denunciar el responsable dels animals, la Guàrdia Civil ha proposat que se’l sancioni administrativament per infraccions sobre la identificació d’animals, registres al cens, falta de condicions higièniques i no prestació d’atenció veterinària.

La Guàrdia Civil destaca que el rescat dels gossos es va fer en coordinació amb l’Ajuntament d’Albinyana i el seu Servei de Vigilància Municipal, el Consell Comarcal del Baix Penedès i la Policia Local del Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris