Els Casals d’Estiu al Vendrell i Coma-ruga aposten per la inclusió

07/07/2022 - 09:35h

L’Ajuntament ofereix a tots els infants poder participar-hi independentment de les condicions econòmiques

Per segon estiu consecutiu, l’Ajuntament del Vendrell ha fet una aposta decidida perquè l’oferta de casals d’estiu sigui el màxim d’inclusiva possible i que, per tant, permeti que tots els nens i nenes, siguin les seves necessitats educatives concretes o bé les rendes familiars, hi puguin participar en igualtat de condicions.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i la regidora d’Educació, Silvia Vaquero, han fet aquesta setmana una visita als casals d’estiu de Coma-ruga, organitzats per l’Associació Trèvol. La regidora ha explicat que enguany l’Ajuntament del Vendrell ofereix una setantena de beques per a que infants i joves d’entre els 3 i els 17 anys, tots ells en seguiment a Serveis Socials,  puguin participar i gaudir plenament en els sis casals diferents que s’ofereixen al municipi.

Així mateix, Vaquero ha destacat que aquest estiu hi ha 55 infants i joves que participen dels Casals i que tenen algun tipus de necessitat educativa especial, fet pel qual s’ha dotat aquests espais d’un equip de 25 vetlladores i 8 monitors/es de suport per acompanyar-los i fer les adaptacions que requereixin, ja sigui per qüestions d’espai, de materials visuals o comunicatius, entre altres.

A més, com a novetat aquest estiu, i per millorar l’organització i l’atenció a aquests infants i joves, s’ha contractat una coordinadora de vetlladores.  En total, l’Ajuntament destina 30.000 euros per poder oferir aquest servei.

Silvia Vaquero ha agraït especialment la tasca de la comissió inclusiva que forma part del Pla Educatiu d’Entorn per fer possible aquest treball, així com la col·laboració i aportació del Consell Comarcal del Baix Penedès, ja que aquest estiu també hi assisteixen sis nens de municipis de la comarca.

L’alcalde, de la seva banda, s’ha mostrat satisfet que el Vendrell pugui anar consolidant i millorant aquesta oferta de lleure educativa inclusiva, que no deixi ningú enrere, i que permeti a les famílies puguin disposar d’uns espais on els seus fills i filles puguin continuar aprenent, creixent i jugant amb els mateixos drets i condicions.

També et pot interessar

Comentaris