L’Ajuntament de Gelida i FGC acorden la millora de les freqüències del BusFuni al barri de Sant Salvador

06/07/2022 - 16:58h

Des de dilluns s’ha augmentat de 4 a 14 freqüències diàries del BusFuni al barri de Sant Salvador i d’1 a 4 els caps de setmana

L’Ajuntament de Gelida ha acordat amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) la millora de les connexions del servei de transport urbà del municipi, el BusFuni. La principal novetat és l’increment de parades al barri de Sant Salvador que es passa de 4 parades a 14, amb una cadència d’un cada hora des de les 7:19 h fins a les 20:34 h. Els caps de setmana, també s’incrementen les parades passant d’una al matí a quatre. Les tres noves freqüències, a part de la que s’ha fet fins ara, seran a les 18:28 h, 19:28 h i 20:28 h.

Aquesta ampliació del servei també permet millorar el circuit que fa el BusFuni i no fer una parada perllongada al carrer Vicenç Perelló, i evitar així les molèsties que provocava als veïns i veïnes de la zona i en el trànsit.

Les dues propostes, demandades des de l’Ajuntament, responen a l’objectiu d’optimitzar i millorar el servei de transport urbà del municipi, així com, per donar resposta a diferents peticions veïnals que, des de fa alguns anys, s’han fet arribar a l’equip de govern.

Lluïsa Llop, alcaldessa de Gelida expressava que “aquesta demanda l’hem recollida i treballat des del primer dia d’arribar a l’alcaldia, però no l’hem pogut materialitzar fins ara, passada la pandèmia, en què s’ha arribat a un acord en una reunió amb la presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per aquest increment de freqüències”.

Recordem que el BusFuni fa un recorregut circular de l’estació de Renfe al Carrer Vicenç Perelló i tornant novament a l’Estació de Renfe, amb diferents parades, una de les quals al barri de Sant Salvador, a més d’altres connexions d’intercanvi amb la línia Llobregat-Anoia de Ferrocarrils així com Rodalies. El servei de bus el presta l’empresa Hispano Llacunense, concessionària de la línia titularitat de la Generalitat.

Per altra banda, Llop, també ha volgut “agrair a Ferrocarrils la col·laboració que sempre hi trobem, i de forma molt especial avui per poder assolir aquesta important millora de freqüències pel barri.”

També et pot interessar

Comentaris