Santa Oliva remunicipalitza el servei de neteja viària

05/07/2022 - 11:26h

La decisió es va aprovar per majoria absoluta al ple de l’Ajuntament celebrat dijous passat

El ple municipal de l’Ajuntament de Santa Oliva va aprovar dijous passat, per majoria absoluta, la municipalització del servei de neteja viària de carrers, places, rotondes i voreres i altres espais públics del poble, “amb l’objectiu de millorar-ne el servei augmentat les hores destinades a aquest servei augmentant-ne el mínim el cost realitzant una gestió directe”, es diu des del govern local.

Des de l’any 2019, s’encarregava d’aquest servei la Fundació Santa Teresa per un període de 2 anys més un de prorrogable. Aquest contracte va extingir-se el passat 16 de maig de 2022. El servei actual, amb un cost de 50.152,56€ iva inclòs, havia generat algunes queixes per part de veïns.

A més, actualment alguns dels serveis que realitza la brigada municipal, com són la recollida d’andròmines i de restes vegetals, es presten a través d’un contracte de serveis. Això implica la possibilitat d’assignar a aquests treballadors municipals les tasques del servei municipal de neteja viària de carrers, places, rotondes, voreres i altres espais públics (SMNV).

El servei de neteja viària inclou, a més de la neteja de qualsevol residu i/o brutícia present a la via pública, la neteja de la via després de celebracions o esdeveniments, el buidat i manteniment de les papereres, neteja després de pluges o fenòmens naturals etc. Es preveu destinar-hi un total de dos operaris durant 200 jornades/any i el renting de la maquinària necessària per dur a terme la neteja.

Des de l’Ajuntament de Satna Oliva es valora aquesta decisió com a molt positiva, després de l’implementació de la recollida porta a porta el passat mes de març, per tal d’aconseguir un poble més net i respectuós amb el medi ambient.

També et pot interessar

Comentaris