Tot a punt al Vendrell per al Pa Beneït 2022

Presentació del Pa Beneït 2022 (Foto: Ajuntament del Vendrell)
30/06/2022 - 12:26h

Les tradicionals festes dels barris s’enceten aquest divendres al Serrallo i Font de la Menya

El Vendrell inicia aquest divendres, coincidint amb el primer cap de setmana de juliol i fins dissabte de la setmana que ve, la setmana festiva del Pa Beneït 2022, les tradicionals festes dels barris de la capital del Baix Penedès.

Per segon any consecutiu després de la pandèmia del coronavirus i seguint l’ordre habitual de cada any, el programa d’actes previstos, que es va donar a conèixer aquest dimecres en roda de premsa per part dels representants de les comissions veïnals, començarà aquest divendres al migdia, a les 2, amb l’encesa de coets des del campanar parroquial per part de l’organització del barri del Serrallo i Font de la Menya.

Per bé que ja hi ha programades activitats per al mateix divendres, aquest barri celebrarà el gruix d’actes festius dissabte. Avui, però, es presentarà la reedició del llibre La font de Menya (1930), de Josep Aixalà Casellas i a càrrec de Salvador Arroyo i Marc Casellas (8 del vespre, a la mateixa font); i tot seguit tindrà lloc per segon any un acte antic recuperat l’any passat: el nomenament de la pubilla del barri. Serà a la Font de la Menya. Una botifarrada a partir de les 9 del vespre i un concert de rock dues hores més tard, a la plaça del Serrallo, marcaran aquesta primera jornada d’actes festius del Pa Beneït 2022.

Encara en el cap de setmana, diumenge serà el torn del barri de França, el qual celebrarà ja la quinzena edició de la Correguda a la Francesa a les 7 de la tarda. Cal inscripció prèvia, a partir d’una hora i mitja abans, a la plaça de França. Aquest barri plantarà la falla satírica, com és habitual, dilluns a les 9 del matí, a la cruïlla de la riera de la Bisbal amb l’avinguda Cèsar Martinell i Brunet, mentre que el cercabarri començarà a 2/4 de 7 de la tarda –amb inici al carrer Cristina Alta i arribada a la plaça de França– i a partir de 2/4 de 12 de la nit hi haurà un concert amb el grup Waikiki i el DJ Ferrylip.

Una setmana d’actes
Com apuntàvem, seguint l’ordre tradicional, el Pa Beneït 2022 continuarà dimarts amb la festa del barri de la Carretera, amb celebració final davant l’antiga Biblioteca de la Rambla; dimecres serà el torn de la plaça Nova i la Barceloneta, amb cercabarri a 2/4 de 7 de la tarda i la falla ubicada a la plaça Pep Jai; dijous, el de la Plaça Vella, amb final de festa al recentment remodelat carrer de les Quatre Fonts; i dissabte 9, el barri de la Muntanyeta.

Tots els barris promouen els seus actes a través de les xarxes socials, però també els podeu trobar en format PDF clicant aquí.

També et pot interessar

Comentaris