Queixes veïnals per l’incivisme a la plaça Pep Jai del Vendrell

Tot i estar prohibit, a la zona s’hi juga a pilota i s’hi circula amb bicicleta.
28/06/2022 - 13:30h

Residents a la zona es mostren farts dels sorolls, les activitats no permeses i les conductes incíviques de diverses persones, sobretot a les nits

Veïns de la zona de la plaça Pep Jai del centre històric del Vendrell es queixen de l’incivisme que provoquen diverses persones, moltes d’elles menors d’edat, perquè asseguren que diàriament es reuneixen a l’indret i provoquen molèsties de sorolls al vespre i, per exemple, juguen a pilota i van amb bicicleta, dues activitats no permeses a l’indret.

Els veïns, on hi viurien unes 300 persones entre els carrers Progrés, Andreu Nin i Sant Magí, entre d’altres, asseguren que l’Ajuntament del Vendrell i la Policia Local “no fan res” per aturar la situació, que es donaria des de fa anys i especialment a l’estiu, quan els veïns es veuen obligats a dormir amb les finestres obertes per intentar combatre les altes temperatures.

Des de la regidoria de Governació, la seva responsable, Mariluz Ramírez, reconeix que es tracta d’un “tema recurrent de cada estiu, perquè el jovent va a la plaça, però que des de la Policia Local no es considera que hi hagi un problema d’inseguretat per robatoris i amenaces, per exemple, a banda de discussions puntuals i, per tant, es tracta d’un problema de convivència”. “Com a tal, la solució és complexa”, afegeix Ramírez.

Acció veïnal
Arran d’aquesta situació, un grup de veïns va iniciar aquest dilluns al vespre una acció per informar les persones incíviques que han de respectar les normes de convivència i el descans dels veïns. “Les autoritats polítiques i policials miren cap a una altra banda”, assegura un portaveu veïnal, que afegeix: “Fem la feina que les autoritats polítiques no fan”.

Des del Partit Popular, actualment fora de l’Ajuntament, el seu portaveu, Jerónimo Merino, es mostra a favor d’un canvi en l’ordenança municipal de Convivència i Civisme en el sentit que cal sancionar aquestes conductes i, donat el cas, que l’impagament de les corresponents multes impliqui “la pèrdua d’ajudes i subvencions de l’Ajuntament” per a les persones infractores.

Pel PP, calen solucions al “vandalisme, incivisme i seguretat” del municipi vendrellenc.
A final d’estiu es reunirà el Consell de Convivència i Civisme i tractarà aquesta situació, segons ha sabut el 3d8.

Reforçament policial
La regidora de la Policia Local del Vendrell, Mariluz Ramírez, apunta que la solució a l’incivisme a la zona de la plaça Pep Jai “no depèn tant de la policia, perquè no hi pot destinar una atenció continuada, com del comportament de la ciutadania. La prioritat de la policia és la seguretat, més que no pas la convivència”.

Amb tot, Ramírez apunta que la setmana que ve es reforçarà la presència policial amb motiu de les festes del Pa Beneït i que, a més, entre aquestes celebracions dels barris i la festa major de final de juliol “farem un dispositiu policial a tot el centre per evitar conductes no desitjades”.

També et pot interessar

Comentaris