‘Cuina solidària’ en benefici de l’ELA

27/06/2022 - 12:11h

El projecte tindrà una durada d’un any i des d’Ametller Origen es cuinarà el plat preferit de cada esportista seguint la recepta del xef

Al nostre país hi ha aproximadament 4.000 malalts d’ELA i cada dia tres persones en són diagnosticades i tres persones moren a causa d’aquesta malaltia. Coincidint amb el Dia Mundial de l’ELA, que es va celebrar el passat dimarts dia 21, s’ha posat en marxa el projecte ‘Cuina solidària’, de la mà de cinc reconeguts xefs (Albert Adrià, Ada Parellada, Joan Roca, Carme Ruscalleda i Nandu Jubany) i cinc esportistes (Aitana Bonmatí, Ona Carbonell, Alex Corretja, Alèxia Putellas i Juan Carlos Unzué), amb l’objectiu de donar visibilitat i recaptar fons per a l’ELA.

Tal com ha explicat Juan Carlos Unzué, “ens vam reunir amb el Josep Ametller per veure què podríem fer plegats i a partir d’aquí vam donar forma a aquest projecte, que no hagués estat possible sense la col·laboració de tots aquests xefs i esportistes”.

Per la seva banda, el conseller delegat i cofundador d’Ametller Origen, Josep Ametller, ha agraït la col·laboració també dels xefs i esportistes, i ha comentat: “Estem molt satisfets de poder impulsar aquest projecte gastronòmic de la mà dels millors xefs i esportistes. La nostra feina val la pena quan tirem endavant projectes per ajudar persones com l’Unzué”.

Cinc xefs, cinc esportistes, cinc plats i un objectiu comú
El projecte ‘Cuina solidària’ tindrà una durada d’un any, i des d’Ametller Origen cuinarem el plat preferit de cada esportista seguint la recepta del xef. Cada plat es posarà a la venda a les 120 botigues físiques i a la seva botiga online i el 100% dels beneficis de cada plat es destinarà a la Fundació Catalana d’Esclerosi Lateral Amiotròfica Miquel Valls, que treballa per contribuir a la millora de la qualitat de vida dels pacients i els seus familiars.

El tret de sortida de ‘Cuina solidària’ es va iniciar la tercera setmana de juny amb el plat preferit de l’Unzué, uns pebrots del piquillo amb brandada de bacallà, una recepta que combina els pebrots, típics de Navarra, amb la brandada de Catalunya, amb la recepta del xef Nandu Jubany, i que ja està disponible a les nostres botigues.

Completen aquest calendari gastronòmic Àlex Corretja i Carme Ruscalleda, amb un arròs amb vegetals durant els mesos de setembre i octubre; Alèxia Putellas i Joan Roca, amb un saltat de bolets els mesos de novembre i desembre; Ona Carbonell i Ada Parellada, amb uns nyoquis de sípia i calamars a principis d’any (gener i febrer 2023), i finalment serà el torn d’Aitana Bonmatí i Albert Adrià, amb uns rigatoni amb pesto i parmesà durant març i abril.

També et pot interessar

Comentaris