El Vendrell vol un servei de Bus Exprés fins a Barcelona

21/06/2022 - 17:23h

L’Ajuntament també reclama altres connexions de transport públic per carretera fins a la capital i Tarragona

El ple de l’Ajuntament del Vendrell corresponent al mes de juny va aprovar aquest dilluns per unanimitat, en una sessió molt més curta de l’habitual -dues hores comptant-hi els precs i preguntes del final-, sol·licitar a la Generalitat de Catalunya millorar les freqüències de pas del transport de rodalies implementant un servei de bus exprés que connecti el Vendrell amb Barcelona i la seva Àrea Metropolitana, via autopista.

La proposta aprovada incideix en el fet que la Generalitat ha impulsat un conjunt de línies Bus Exprés entre els territoris “amb pols d’atracció, grans àrees com poden ser Barcelona i Tarragona” i això coincideix amb una manca d’oferta del servei al Baix Penedès, amb una sola connexió entre el Vendrell i Tarragona.

Atès que en direcció a Barcelona els usuaris es veuen obligats a utilitzar el servei ferroviari de Rodalies Barcelona “lent, amb poques expedicions des del Vendrell i amb poca fiabilitat”, principalment per viatges de feina i estudis, es demana una major freqüència de la línia Bus Exprés per autopista.

A més, el ple vendrellenc demana a l’administració catalana que es estudiï la possibilitat d’ampliar els serveis demandats també per les poblacions de Calafell i Cunit fins al Vendrell, i també connexions amb Reus, l’aeroport i l’estació de l’AVE al Camp de Tarragona; el trajecte fins a Barcelona per l’autopista C-32 amb accés per la Gran Via, l’accés a la Universitat Autònoma de Barcelona per les diverses autopistes i el trajecte fins a l’Aeroport del Prat.

Una única moció
També per unanimitat es va aprovar l’única moció d’aquest ple de juny, una proposta presentada pel grup municipal Primàries Catalunya en el sentit d’estudiar la incorporació al pressupost del 2023 una actuació d’enjardinament de la finca situada a l’Avinguda Palfuriana, 110, de Coma-ruga.

Es tracta de la finca de 3.567 m2 a tocar de l’hotel Cal Marti i que el 2009 l’Ajuntament va adquirir per uns 3 milions d’euros precisament perquè fos utilitzada com a parc públic. El pagament finalitza l’any que ve i encara no té l’ús pel qual la va adquirir el consistori, es va queixar el regidor de Primàries, Josep Maria Llasat.

Al ple no hi va assistir la regidora Núria Rovira ni tampoc Eva Mata (Som poble-ERC), que no es va poder connectar telemàticament.

També et pot interessar

Comentaris