Som Poble atorga ajuts a 16 projectes socials del municipi del Vendrell

Imatge de la presentació de la iniciativa social els resultats de la qual s’han fet públic aquest dilluns.
14/06/2022 - 19:23h

Repartirà 18.000 euros dels diners rebuts pels tres representants del partit al consistori, en el marc de la iniciativa ‘Diners al carrer’

El grup municipal Som Poble del Vendrell repartirà finalment 18.000 euros de part dels ingressos que perceben els seus tres representants a l’Ajuntament entre els 16 projectes del teixit associatiu del municipi que s’han presentat a la segona convocatòria de la iniciativa ‘Diners al carrer-Activem el retorn social’.

La convocatòria era, precisament, per retornar a la societat una part del que perceben els regidors de Som Poble i contribuir d’aquesta manera a les activitats socials del Vendrell. Inicialment s’havia previst la dotació de fins a 1.000 euros per a un màxim de 18 projectes socials, però com que se n’han presentat 16, tots tindran ajuts repartits equitativament.

En concret, es repartiran 1.125 euros a cada projecte.

Les entitats i projectes que rebran l’ajuda social establerta són les següents:

-Associació Avancem Junts per a la inclusió de les persones amb Trastorns de l’Espectre Autista i discapacitat intel·lectual; concretament per al Projecte de Casals d’estiu inclusius i de qualitat per a infants i joves amb TEA.

-Càritas Parroquial del Vendrell: Ajuts econòmics puntuals a persones i/o famílies que tenen dificultats per accedir omantenir l’habitatge.

-ASPERCAMP Asperger-TEA del Camp de Tarragona: Contribució per a la realització de tallers d’habilitats socials per a persones amb la síndrome d’Asperger.

-ARDA Associació de rescat i defensa animal: Desparasitació i millora sanitària dels gossos abandonats acollits a les instal·lacions de l’associació.

-Àliga del Vendrell: Reconstrucció de l’Àliga del Vendrell per poder mantenir les sortides al seguici popular.

-Associació Teatre Espai: Taller de teatre per a donar veu a dones migrades al nostre municipi, amb l’objectiu d’empoderar-les i posar en escena el treball realitzat a partir d’haver compartit experiències personals i acompanyar-les en el procés inclusiu del coneixement de la llengua i la socialització amb l’entorn.

-GEVEN: Aliança agrícola-ambiental visibilitzant la feina de productors i productores que treballen de manera respectuosa amb el medi natural.

-César León, dansa inclusiva: Tallers de dansa inclusiva per a persones amb diversitat funcional física.

-Associació Baix Penedès amb el Sàhara: Projecte Vacances en Pau d’estades a l’estiu d’infants sahrauís acollits per famílies del Vendrell i Baix Penedès.

-Club d’Esports Vendrell: Projecte d’hoquei adaptat, floorball, per a persones amb discapacitats i trastorns mentals.

-Escola de Futbol Base El Vendrell: Projecte d’equip de futbol base inclusiu.

-Associació per la Preservació de la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders: Projecte de visibilització de la importància de la Colònia Ferroviària mitjançant visites guiades i un acte commemoratiu pel 85è aniversari del seu bombardeig pel feixisme.

-L’Embarcada: Adquisició de vestuari per la reposició d’aquest dels balls infantils que es troben deteriorats.

-Les Garrofes del Vendrell grup de consum de productes ecològics: Coincidint amb el seu desè aniversari, organitza un cicle de xerrades i tallers divulgatius, centrant-se en la importància de tenir un món rural viu per assegurar la sostenibilitat econòmica, social i ambiental del nostre territori.

-Alerta Violeta: Elaboració d’un punt lila municipal integral.
-Unió Esportiva Tancat: Transmissió de valors des de la pràctica de l’esport amb un seguit d’accions pel desenvolupament
tant a nivell social, grupal i individual.

El lliurament dels ajuts es farà divendres 8 de juliol, a les 18.30h, en un acte públic a la sala Cohí Grau de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell. Les entitats beneficiàries podran explicar la seva tasca i el projecte pel qual han sol·licitat la col·laboració econòmica.

També et pot interessar

Comentaris