ERC suspèn de militància la regidora i diputada vendrellenca Eva Mata

14/06/2022 - 11:14h

Li atribueix “infraccions molt greus” del Codi Ètic d’ERC i l’afectada es mostra sorpresa i diu desconèixer els motius de la decisió

L’Executiva Nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha aprovat aquest dilluns l’informe intern que proposa l’inici d’un expedient disciplinari a la regidora del Vendrell i diputada provincial Eva Mata Sendra.

L’informe del Responsable de Compliment del Codi Ètic i del Codi de Conducta de l’organització, segons apunta ERC en un comunicat, considera acreditades “faltes constitutives d’infraccions de naturalesa molt greu”. Entre elles, “deixadesa de funcions en càrrecs públics retribuïts, usurpació de funcions orgàniques o l’execució d’accions contràries a la normativa interna de l’organització”.


Per això, a l’espera que es pronunciï la Comissió de Garanties d’Esquerra Republicana, l’Executiva Nacional d’ERC ha acordat la imposició de mesures cautelars com la “suspensió de la militància i de les funcions institucionals que exerceix en nom d’Esquerra Republicana”. Això vol dir, segons fonts del partit, que Eva Mata deixa de ser representant electe d’ERC i passa a ser tant regidora no adscrita a l’Ajuntament del Vendrell com també diputada no adscrita a l’ens provincial tarragoní.

Incredulitat

Eva Mata s’ha mostrat del tot sorpresa i incrèdula per la decisió, que diu haver sabut aquest dilluns al vespre per un periodista. De fet, també s’ha assabentat en aquest cas pel 3d8 que ERC la passa a considerar regidora i diputada no adscrita. “No sé res de res i des del partit ningú m’ha dit res”, afirma Mata.

Quant als possibles motius de la decisió del partit, però que Eva Mata trobaria injustificats i de poca entitat, hi podria haver l’absència a algun ple del Vendrell -“l´últim em trobava malament”, explica- o la gestió del Facebook del partit al Vendrell.

El portaveu municipal i membre de l’executiva local d’ERC al Vendrell, Lluís Navarrete, també s’ha mostrat sorprès per la decisió de l’Executiva Nacional d’ERC, atès que assegura que “ningú no ens ha explicat res fins ara”.

Primàries suspeses

D’altra banda, val a dir que Eva Mata va ser una de les persones que es va presentar al procés de primàries per escollir el o la cap de llista d’ERC a les eleccions municipals del 2023 al Vendrell, però el procés va ser suspès tres dies abans de la celebració de la votació definitiva.

Segons ha sabut el 3d8, les primàries a ERC del Vendrell, com en d’altres municipis, van ser convocades l’1 de maig per celebrar-se una assemblea i votar el cap de llista el 16 de maig. Amb tot, una persona militant del partit va enviar un mail en el qual explicava que a l’ordre del dia hi faltava un punt i això va motivar l’aturada del procés d’elecció.

Aquest punt seria el de convocar el mateix dia de l’assemblea la comissió electoral per triar la persona que encapçalés la llista d’ERC al Vendrell, un aspecte que des de l’executiva local s’havia deixat per d’aquí a uns mesos.

Sigui com sigui, el procés de primàries està suspès momentàniament i, com apuntàvem, ERC ha suspès de militància Eva Mata.

També et pot interessar

Comentaris