Sopa de Cabra, Macaco i Manel actuaran al Festival Gloriós de Vilafranca

03/06/2022 - 23:32h

Serà del 26 al 27 d’agost i les entrades ja es poden comprar a través del weg de la festa major de Vilafranca

Els administradors de la Festa Major de Vilafranca han presentat aquest divendres al vespre una nova edició del Festival Gloriós, amb un nou format, que se celebrarà a la Zona Esportiva el cap de setmana just abans de la Festa Major, del 26 al 28 d’agost amb música i també foodrucks.

El divendres 26 d’agost serà el torn de Macaco, acompanyats pels penedesencs DerrumbandMacaco arribarà a Vilafranca per presentar algunes de les cançons del disc que publicarà a finals d’any – titulat ‘Vuelame el corazón’ – un manual sobre l’amor on conviuen músiques d’arrel, de la rumba a la cúmbia, del folk al tango, guitarres petites i unes bases i beats construïts amb elements orgànics, des d’una paella a unes guitarres del revés.

Els penedesencs Derrumband tornaran a tocar a Vilafranca el 26 d’agost amb la seva gira “a puesto”. En la seva incansable reivindicació de la rumba en el vessant més orquestral, aquesta banda amb 3 treballs discogràfics a l’esquena acumula gairebé 15 anys de trajectòria celebrant i creant sinergies de tota mena, amb la música del Gato Pérez, Orquestra Plateria, i totes les ramificacions de la música de ball d’aquí i d’allà.

Dissabte 27 serà el torn de Sopa de Cabra i Tàrraco SurfersSopa de Cabra vindrà al Festival Gloriós a presentar els 30 anys de ‘Ben Endins’, l’emblemàtic disc en directe, enregistrat a la Zeleste (actual Razzmatazz) i que contenia els grans èxits de la primera etapa dels Sopa celebra trenta anys. L’èxit d’aquell disc va ser aclaparador i els va catapultar com la banda del moment d’una emergent escena que utilitzava el català a les seves cançons de manera desacomplexada. Tres dècades més tard el ‘Ben Endins’ ha esdevingut el disc més venut de la història del rock català més de 100.000 unitats venudes. Un retrat d’una generació. Un disc on hi trobem els primers grans èxits dels de Girona com: Si et Quedes amb Mi, el Boig de la Ciutat, l’Empordà, Mai Trobaràs o la gamberra el Sexo que me hace FelizSopa de Cabra vol recuperar aquest moment amb una gira commemorativa que arribarà a Vilafranca el dia 27 d’agost.

Acompanyarà Sopa de Cabra el grup Tàrraco Surfers, una banda de versions de tots els estils i totes les èpoques musicals a ritme de surf. En el primer viatge en el temps de la història del qual se’n té coneixement, cinc ciutadans romans que vivien a la vora del riu Francolí van anar a parar sense voler a una platja de la Califòrnia de principis de la dècada dels 60’s i han generat un espectacle musical on s’interpreten els millors hits de la història.

Diumenge 28 serà el torn de Manel Arribar i Ploure. Després d’assolir el número 1 a les llistes de vendes (físic i streaming) amb ‘Per la bona gent’ i convertir-se en l’únic artista que ho aconsegueix quatre vegades consecutives amb discs cantats en català, Manel portarà a Vilafranca el millor espectacle de la seva carrera. Produït pel novaiorquès Jake Aron, ‘L’amant malalta’ és un àlbum que combina tradició i electrònica ampliant les fronteres del seu pop obert al hip hop, l’R&B, els sintetitzadors i tot allò que es pugui imaginar.

El mateix dia 28 tocarà Arribar i ploure, que neix de la fal·lera de l’actor Ricard Farré i el músic Àlex Pujols per dur a escena un concert diferent que no deixarà indiferent. D’un treball de creació en brota un repertori de cançons originals irreverents, iròniques i afilades que recorren diferents estils musicals amb la peculiaritat que parlen d’aquelles petites grans coses que ens envolten en el nostre dia a dia.

Tots els concerts començaran a les 23h – amb obertura de les portes a les 22h-, però el Festival Gloriós no només serà música sinó que a partir de les 20h hi haurà oberta tota una zona Villageamb diferents foodtrucks i zona de vins i caves perquè tothom qui vulgui pugui sopar allà abans dels concerts.

Les entrades ja estan a la venta i els tiquets per un dia costen 15 euros + 0,68 cèntims de gestió i l’abonament pels concerts dels tres dies val 40 euros + 2 euros de gestió. Les entrades es poden comprar als enllaços següents: https://entradas.codetickets.com/entradas/fm-vilafranca-del-penedes i https://festamajor.vilafranca.cat/glorios

També et pot interessar

Comentaris