L’Arboç aprova impulsar un Arxiu municipal per preservar la memòria local a proposta del CLAM

01/06/2022 - 12:00h

La darrera sessió plenària també aprova la moció de Canviem l’Arboç per activar el projecte ‘Apadrina un parc o zona verda’

L’Arboç impulsarà un Arxiu municipal per preservar la història del municipi i la memòria local gràcies a la moció del CLAM aprovada per unanimitat a la darrera sessió plenària. El grup municipal Canviem l’Arboç proposa la creació d’un arxiu municipal obert a la donació i al dipòsit de fons documentals d’interès històric o cultural provinents de persones, famílies, entitats, associacions, empreses i comerços, amb l’objectiu de contribuir a la conservació i a la difusió del patrimoni documental del municipi.

“Creiem que al nostre municipi seria molt important recopilar tota la documentació que hi ha a diferents cases del poble i unificar-la tota perquè hi pugui tenir accés qualsevol veí i veïna del poble i de fora. Conservar la documentació històrica és un punt de referència per al coneixement de la història del municipi”, exposa la portaveu del grup municipal CLAM, Montserrat Ventura Jané. Canviem l’Arboç considera que el lloc ideal per conservar el llegat dels arbocencs i arbocenques seria els baixos de la biblioteca municipal on, de fet, es va habilitar un lloc per aquesta finalitat. La moció del CLAM va rebre el suport de tots els grups municipals.

‘Apadrina un parc’

Millorar els parcs i zones verdes de l’Arboç implicant a la ciutadania i, en particular, als escolars del municipi és l’objectiu de la iniciativa ‘Apadrina un parc’ que s’ha aprovat també per unanimitat en la darrera sessió plenària a proposta del CLAM. El projecte del grup municipal Canviem l’Arboç proposa que l’alumnat dels centres educatius puguin

«apadrinar» un parc proper a la seva escola aprenent de l’experiència que suposa ocupar-se d’un entorn públic fora de l’aula i participant en la conservació, la cura i el respecte pel seu entorn. Entenem que haurien de ser els mateixos centres, que volguessin sumar-se a la iniciativa, els que proposessin el seu propi calendari d’actuació per no entorpir les altres tasques educatives.

«Apostar per espais verds urbans té un efecte directe en la salut i la percepció dels municipis i crea entorns més amables i acollidors. Des del CLAM creiem que aquest projecte afavorirà, en el temps, un bon comportament cívic als nostres parcs i zones verdes i els millorarà, amb campanyes puntuals de plantació i la implicació de la ciutadania», exposa la portaveu de Canviem l’Arboç, que recorda, també, que el programa implica, d’una banda, diferents àrees municipals com Medi ambient, Cultura, Urbanisme o Serveis socials i, d’altra banda, tota la comunitat educativa.

També et pot interessar

Comentaris