La Generalitat reforçarà el Baix Penedès amb 14 nous agents dels Mossos d’Esquadra

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, amb els alcaldes de la comarca del Baix Penedès. (Foto: CCBP)
01/06/2022 - 21:00h

El conseller d’Interior anuncia que aquests efectius s’afegiran a l’ampliació de personal ja prevista en el Pla de Seguretat per a l’estiu

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, s’ha reunit aquest dimecres a la tarda amb els alcaldes de la comarca del Baix Penedès, presents a la sessió del Consell d’Alcaldes celebrada a la seu del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP), i la reunió ha estat “positiva”, segons l’ha definida el president de l’ens, Joan Sans.

El conseller Elena ha anunciat l’ampliació en 14 efectius per al cos dels Mossos d’Esquadra permanents a la comissaria del Vendrell, als quals s’hi sumaran els efectius previstos en el Pla de Seguretat previst per fer front a l’estiu.

Aquestes ampliacions de personal aniran acompanyades d’una inversió en nous vehicles i de millores energètiques a la comissaria de la comarca penedesenca.

Joan Ignasi Elena ha explicat que “s’està revertint una situació de més de 7 anys sense noves contratacions de Mossos d’Esquadra. A més, volem ampliar de 18.000 efectius actuals a 22.000 mossos l’any 2030. I aquest augment d’efectius comportarà la creació de noves comissaries”, en referència a la demanda d’una nova comissaria dels Mossos d’Esquadra entre Calafell i Cunit.

Més bombers

En relació als serveis d’emergències, el parc de bombers del Vendrell s’ampliarà i passarà a ser parc de sis a finals de l’any 2023; mentre que el parc de bombers voluntaris de Sant Jaume dels Domenys s’ampliarà amb 3 nous efectius voluntaris, a més del reforç habitual de cara a la propera campanya d’estiu.

Pel president del CCBP, ”és una bona notícia que s’amplïi els efectius de mossos i bombers. El Baix Penedès és la comarca que més creix en nombre absolut d’habitants i els cossos de seguretat també han d’augmentar en la mateixa proporció, especialment a l’estiu”.

El vicepresident del mateix consell i alcalde de Cunit, Jaume Casañas, ha insistit de la seva banda en la necessitat d’una comissaria policial a la zona de costa per poder donar servei davant de l’augment de població durant els mesos d’estiu, podent arribar als 300.000 habitants.

Els alcaldes del Baix Penedès han explicat la situació que es viu al territori i han demanat “sensibilitat” al Departament d’Interior per una comarca que té el rècord d’atur de Catalunya i una de les rendes per càpita més baixes, indicadors que també expliquen els índexs de delinqüència i ocupacions existents.

També et pot interessar

Comentaris