Obertes les inscripcions per participar en un Curs d’Autoprotecció i Suport Vital Bàsic a Vilafranca

27/05/2022 - 09:42h

En el marc del projecte per a la convivència al barri de l’Espirall, el curs es realitzarà a l’Espai jove La Nau, el divendres 3 de juny, de 16h a 20h

L’Ajuntament de Vilafranca, amb el suport de la Diputació de Barcelona organitza, el proper divendres 3 de juny un curs d’Autoprotecció, Suport Vital Bàsic i DEA.

En el marc del projecte per a la convivència al barri de l’Espirall, el curs es realitzarà a l’Espai jove La Nau, el divendres 3 de juny, de 16h a 20h.

Aquesta formació, que serà gratuïta, està a adreçada a la ciutadania en general i en concret, a col·lectius que treballin amb poblacions més vulnerables o amb un major risc (monitors/es, entrenadors/es, docents, etc.).

Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort a Catalunya i, entre elles, destaca la mort sobtada cardíaca. Les possibilitats de sobreviure a una aturada cardíaca depenen de tres factors clau: el reconeixement precoç de l’aturada i l’activació del sistema d’emergències, l’inici precoç de les maniobres de reanimació cardiopulmonar i una desfibril·lació precoç. Així doncs, és molt important que la ciutadania en general anem adquirint coneixements que ens permetin actuar correctament en possibles casos d’urgència i fins i tot, sapiguem utilitzar un desfibril·lador per si es dona el cas que en tenim un a ma.

En el cursos s’implementaran totes les mesures higièniques i sanitàries establertes per les autoritats amb l’objectiu de mantenir la seguretat de tothom. Els formadors seran especialistes de SIS Prevenció.  Tothom que hi estigui interessat caldrà que s’inscrigui en el següent formulari https://tramits.vilafranca.cat/sta/CarpetaPublic/Public?APP_CODE=STA&PAGE_CODE=CATALOGO&DETALLE=6269002413884933705031 abans del dijous 2 de juny. S’atendran les inscripcions per ordre de recepció.

També et pot interessar

Comentaris