Pere Sàbat (ERC): “Comencem a escriure la Vilafranca del futur”

23/05/2022 - 21:56h

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, fa costat a Sàbat en la presentació com a candidat d’ERC a l’alcaldia vilafranquina el 2023

Unes 300 persones han acompanyat aquest dilluns al vespre Pere Sàbat en la presentació oficial d’aquest polític vilafranquí com a candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l’alcaldia de la capital de l’Alt Penedès a les eleccions municipals del maig del 2023. L’acte, amb el lema ‘Escrivim la Vilafranca del futur’, s’ha fet al Teatre Casal i ha comptat amb l’assistència destacada del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

En el seu primer discurs com a alcaldable, Sàbat, militant d’ERC des del 2005, que va conèixer el president Pere Aragonès el 2006 en un consell nacional de les JERC, regidor des del 2015 i que va ser escollit alcaldable a final del 2021, ha defensat la necessitat que Vilafranca “com a la història i el món, cal un canvi de govern” per dur la ciutat, segons el candidat d’ERC, a una població pròspera del segle XXI.

Sàbat ha comentat que cal millorar la participació ciutadana en les decisions polítiques de Vilafranca, fer costat a les persones en temes bàsics com la salut mental després de la pandèmia, “governar per totes les persones que viuen a la ciutat” i lluitar contra les diferències socials i els problemes de la ciutadania per arribar a final de mes, amb preus del cost de la vida molt per sobre del recomenable.

Segons ha dit també Pere Sàbat, “estem en temps de descompte d’un govern municipal esgotat, això ho veu i ho sap tothom; amb una Vilafranca sense rumb i estancada”, per la qual cosa s’ha mostrat convençut que serà el proper dirigent polític de la vila per liderar-ne la “transformació social”.

“El que fa falta per Vilafranca en els propers 10 anys no ho pot donar qui ja era a l’Ajuntament el 1999 i el 2003”, ha dit també el candidat d’ERC, que ha esmentat algunes de les seves propostes si guanya les eleccions de l’any que ve: guanyar espai per als vianants, generar oportunitats de feina, apostar per la democràcia participativa i la transparència en les decisions polítiques i fer que tothom “estigui convençut i orgullós de Vilafranca com a capital compromesa en recuperar el seu punt central al Penedès, una capital del viure bé”.

Suport del president Aragonès

Com apuntàvem, el president de la Generalitat ha fet costat Pere Sàbat en la presentació del candidat d’ERC a Vilafranca, del qual ha dit que “la gent de Vilafranca t’estima i seràs alcalde perquè tens projecte de transformació, ambició i ets qui necessita Vilafranca”.

Segons Pere Aragonès, de la mateixa manera que “al país s’ha superat la sociovergència, aquí a Vilafranca també passarà”.

Pel president català, Pere Sàbat és una bona aposta per a “una transformació social per combatre les desigualtats, apostar per la transformació energètica verda imprescindible i fer protagonistes els barris i les entitats”.

Incident amb activistes d’Arran

El discurs de Pere Aragonès ha estat interromput per un grup de mitja dotzena d’activistes d’Arran que, amb una pancarta on deia “No permetrem cap més desnonament”, han escridassat en un moment el president amb la paraula “botifler”.

Després d’uns segons en què Aragonès ha deixat actuar els serveis de seguretat per fer fora les activistes de la sala i el públic ho ha seguit amb una certa indiferència, el president ha acabat una intervenció en l’acte que ha començat prèviament amb la projecció d’un vídeo bibliogràfic i un altre sobre la quotidianitat de Pere Sàbat, la conversa que la periodista presentadora, Mònica Hernández, ha tingut amb cinc persones properes al candidat -Josep Álvarez, Josep Maria Rovira, Glòria Rosell, Anna Sàbat i Oriol Casanellas-; i amb el mateix Sàbat.

En aquestes xerrades ha sortit, per exemple, que Pere Sàbat ja apuntava maneres de polític en aconseguir més hores de pati amb una recollida de signatures a la classe de l’escola Mas i Perera; que de petit va jugar a futbol, va fer teatre, va cantar a l’Espinguet i va anar al MIV; a més d’haver ballat a l’FM dels Petits.

Finalment, apuntem que un dels moments més emotius de la presentació han estat les referències del candidat d’ERC als seus pares ja traspassats: la mare, l’agost del 2019 després d’anys de malaltia; i el pare el març del 2021.

A l’exterior del Casal de Vilafranca, un fort dispositiu policial amb agents anti-disturbis dels Mossos d’Esquadra han impedit que un grup de joves d’Arran que duien una pancarta de suport a l’absolució judicial de l’activista Adrián Sas s’acostessin a pocs metres de l’equipament. Això sí, aquests han cridat també, a més de demanar l’absolució per a Sas, lemes contra el president Aragonès i la mateixa policia catalana, entre d’altres.

També et pot interessar

Comentaris