Cinc detinguts per cultivar marihuana al Baix Penedès

23/05/2022 - 16:00h

Els Mossos d’Esquadra desmantenllen dues plantacions als municipis d’Albinyana i el Vendrell

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria del Baix Penedès van detenir dimecres de la setmana passada als municipis d’Albinyana i el Vendrell quatre homes i una dona, d’entre 25 i 47 anys, com a presumptes autors dels delictes de pertinença a grup criminal, contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Segons han informat els Mossos aquest cap de setmana, la investigació es va iniciar el passat mes de novembre de 2021 arran d’unes informacions que feien sospitar que un una casa del Vendrell hi havia una gran plantació interior de marihuana.

Davant d’aquests fets, els agents van poder comprovar que la casa investigada sempre tenia les portes i finestres tancades, persianes abaixades i desprenia una forta olor a marihuana. Així mateix, des de l’exterior era evident el soroll de maquinària, concretament d’aires condicionats, indici clarament associat a aquest tipus de fet delictiu.

Durant el transcurs de la investigació els mossos van detectar una segona casa a Albinyana que també pertanyia al grup criminal i on també s’estava cultivant marihuana.

Amb tots els indicis incriminatoris, els Mossos d’Esquadra van realitzar el passat dimecres dues entrades i perquisicions simultànies a les cases investigades d’Albinyana i el Vendrell.

En la primera van detenir tres membres del grup criminal, dos homes i una dona, i van comissar 800 plantes de marihuana distribuïdes en dues sales diferents. A més, també van trobar 20 Kg de cabdells preparats per a la seva distribució i 23 Kg de cabdells més en procés d’assecatge.

En la segona van detenir els altres dos membres del grup i també van comissar 730 plantes, 30 Kg de cabdells i 15 Kg de marihuana molta.

Cal destacar que el delicte de defraudació de fluid elèctric que van cometre va causar un gran perjudici econòmic a la finca que es trobava al costat de la casa del Vendrell. En aquest sentit, l’energia elèctrica que tenia contractada el propietari de la finca perjudicada no va poder arribar amb normalitat perquè els arrestats tenien connectada il·legalment la llum.

En conseqüència el propietari no va poder regar els ceps i els danys que li van ocasionar a la collita superen els 22.000 euros.

També et pot interessar

Comentaris