Del 23 al 29 de maig, Setmana de la Gent Gran a Vilafranca

19/05/2022 - 11:00h

Torna amb el seu format presencial amb un total de 7 actes i una exposició

La setmana vinent, entre el 23 i el 29 de maig, se celebra la 18a Setmana de la Gent Gran de Vilafranca-Festa de l’Envelliment Actiu. Després de no poder-se celebrar les edicions de 2020 i 2021, amb motiu de la pandèmia, la Setmana de la Gent Gran torna amb el seu format presencial amb un total de 7 actes i una exposició, amb l’organització de la regidoria de la Gent Gran i diversos col·lectius de persones grans de Vilafranca.

Els actes comencen dilluns 23 de maig amb el pregó de la Setmana de la Gent Gran, que enguany anirà a càrrec de Raimon Gusi i Amigó, exregidor de la Gent Gran de l’Ajuntament. Tindrà lloc a les 19h al Saló de Sessions de la Casa de la Vila.

Dimarts 24 serà el torn de l’exhibició de balls en línia a càrrec dels grups dels Casals Municipals d’Avis, per iniciativa dels mateixos grups. Serà a les 18h a la Plaça Dr. Bonet (Espirall).

Dimecres 25 de maig tindrà lloc la celebració de les Noces d’Or de les pare­lles vilafranquines. L’acte està limitat a les parelles i familiars i tindrà lloc al Saló de Sessions de la Casa de la Vila a les 11h.

Per dijous dia 27, s’ha programat una nova exhibició de balls en línia, en aquesta ocasió al parc Tívoli (Poble Nou), a càrrec dels grups dels Casals Municipals d’Avis i del Casal de la Generalitat i començarà a les 18h.

Divendres 27 de maig, serà el torn del teatre. Hi haurà la representació de l’obra Don Joan Tenorio, pel grup Teatre Gran de Vilafranca. La representació tindrà lloc a les 18.30h al Teatre Cal Bolet. Les entrades tenen un preu de de 5€.

Dissabte, 28 de maig, tindrà lloc l’Arrossada intergeneracional avis-néts “Vine amb els teus avis, vine amb els teus nets”, a l’Espai Muntanya de Sant Jaume. Cal portar-se el parament, la beguda i les postres. L’activitat tindrà lloc a partir de les 11h, al preu de 3€, i està organitzada per la Junta del Casal Municipal d’Avis de l’Espirall i la regidoria de Drets Socials de l’Ajuntament de Vilafranca.

Finalment, diumenge 29 de maig es representarà la sarsuela “Cançó d’amor i de guerra”, a les 19h, a l’Auditori Municipal. Es tracta d’una coproducció de la Cobla Catalana dels Sons Essencial i Andorra Lírica, que és una  singular revisió d’aquesta famosa i popular peça lírica versionada en aquesta ocasió pel penedesenc Marcel Casellas.  Les entrades es troben a la venda al la web espectacles.vilafranca.cat i de forma anticipada també es poden aconseguir a la taquilla del teatre de Cal Bolet aquest dijous a la tarda de 18 a 20h. És una iniciativa del Casal Municipal d’Avis de l’Espirall, que organitza el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Exposició

Cal recordar que dintre dels actes dels actes de la Setmana de la Gent Gran es pot visitar a la capella de Sant Joan l’exposició “Gent Nostra”, Fotografia i Memòria Oral”, que es va inaugurar divendres passat 13 de maig. Es tracta d’una exposició del guionista i realitzador audiovisual Pep Puig i el fotògraf Santi Cabezas, que ha rebut el suport de l’Àrea d’Igualat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona i que ha estat organitzat conjuntament per les regidories de Cultura i Drets Socials de l’Ajuntament de Vilafranca. La mostra es podrà visitar fins al 19 de juny a la Capella de Sant Joan. Els horaris de visita són de dimecres a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h.

El regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, recordava que els darrers dos anys “la pandèmia ens ha condicionat les nostres vides i  de manera especial i dramàtica la vida de les persones més grans. Retornar a la normalitat ens omple de satisfacció”. Pel regidor la celebració d’enguany té un doble objectiu. “El primer és rendir un emocionat homenatge a les persones grans que ens van deixar i a les seves famílies, sense oblidar l’agraïment a l’excel·lent tasca efectuada per les treballadores i treballadors dels centres residencials que van actuar amb la màxima abnegació, dedicació i esforç. El segon és explicitar i renovar  públicament el nostre compromís en l’atenció a les persones grans facilitant els recursos i els programes que facin possible un envelliment actiu i digne.Les persones grans han construït amb esforç i tenacitat la societat actual, són el nostre present i ens il·luminen cap al nostre futur. Són el nostre tresor”, ha explicat.

També et pot interessar

Comentaris