Impulsem l’economia circular amb la posada en marxa d’un projecte d’envasos de vidre retornables

16/05/2022 - 19:00h

Article de Marta Angerri, directora de Finançament Europeu i Afers Públics, Sostenibilitat i RSC d’Ametller Origen

El procés de decisió de compra dels consumidors és cada cop més conscient i exigent. La creixent preocupació per la conservació del medi ambient ha evidenciat una transició d’un consum basat majoritàriament a satisfer necessitats individuals a un consum més responsable, l’objectiu del qual és promoure el desenvolupament sostenible per tal de preservar el planeta.

En aquest sentit, els consumidors es decanten per marques amb consciència ambiental i iniciatives que afavoreixin els seus canvis de valors, hàbits i estil de vida. Així  mateix, el concepte d’economia circular ja fa temps que viu entre nosaltres, especialment durant els últims anys amb la situació d’emergència climàtica que vivim. Aquest model aposta per allargar la vida útil dels envasos, donant-los una segona vida i, per tant, reduint el nombre de residus generats i el cost ambiental de les nostres accions.

Conscients d’aquesta realitat, i amb l’objectiu de continuar avançant cap a un món més saludable i sostenible, hem fet un pas més en la nostra estratègia de sostenibilitat i hem implementat, de la mà de Letona, un model pioner d’economia circular basat en els envasos de vidre retornables.

Des del passat mes d’abril, hem engegat una prova pilot en 15 de les nostres botigues per retornar la llet Letona UHT sencera d’1 L en format de vidre, amb l’objectiu d’allargar el cicle de vida dels envasos i contribuir a la reducció de la petjada de carboni. Amb aquesta acció, les ampolles es poden utilitzar més de 30 vegades.

“Hem implementat de la mà de Letona un projecte pioner pel qual els consumidors poden retornar els envasos de vidre de la llet”.

Comentaris