Les infermeres, la clau de qualsevol sistema sanitari

Dues infermeres en pràctiques a l’Hospital del Vendrell (Foto: Xarxa Santa Tecla)
14/05/2022 - 09:00h

Dijous es va celebrar el Dia Internacional de la Infermeria per reivindicar aquesta professió, sovint infravalorada

Dijous, dia 12 de maig, es va celebrar el Dia Internacional de la Infermeria, un esdeveniment que se celebra cada 12 de maig arreu del món per commemorar el naixement de Florence Nightingale (Florència, 1820 – Londres, 1910), infermera britànica considerada la mare de la infermeria moderna, ja que en va crear el primer model conceptual i va ser capaç de demostrar la importància de les cures.

Amb el lema ‘Infermeres: una veu per liderar: una visió de futur per a l’atenció de salut’, l’edició d’enguany vol reflexionar sobre l’impacte de la Covid-19 en el sistema de salut, especialment en els professionals de la infermeria, que han lluitat i continuen lluitant a primera línia durant tota la pandèmia amb una forta pressió.

Per assolir aquest repte i continuar oferint una atenció de qualitat, els sistemes sanitaris s’han reorganitzat i han desenvolupat nous sistemes de treball basats en la innovació. I les infermeres i els infermers, com a màxims proveïdors de serveis sanitaris, estan liderant tot aquest procés de transformació, que assenta les bases de la medicina del futur.

Els estudis al Penedès
A partir del curs que ve ja no només es podrà estudiar el grau d’Infermeria de la URV al Vendrell sinó que també es podrà fer a Vilafranca ja que, després de molt de temps darrere aquesta iniciativa, s’ha aconseguit que la carrera d’infermeria de la URV arribi a la capital de l’Alt Penedès, i ampliar alhora el nombre de places totals d’aquests estudis que ofereix la universitat tarragonina.

La formació que s’oferirà a una vila i a l’altra serà exactament la mateixa i totes les persones interessades estudiaran per cuidar les persones, amb atenció especial a les que es troben en situacions difícils i de vulnerabilitat, i també per vetllar per la promoció de la salut, la qualitat de vida, el benestar, la curació i l’acompanyament en els processos de malaltia aguts i crònics.

Així mateix, els i les estudiants aprendran a mantenir la calma i a actuar des de l’eficàcia clínica, però també des de l’afecte i des de la compassió davant el patiment de la persona afectada.

A més a més, en funció de les assignatures escollides, l’alumnat podrà aprofundir els coneixements en diferents àmbits com ara la infermeria comunitària i educació per a la salut; anglès professional i científic; infermeria pediàtrica; salut mental i teràpies complementàries.

També et pot interessar

Comentaris