Torna la Festa de la Bicicleta del Vendrell que es fa l’últim diumenge de maig

Una imatge de la Festa de la Bicicleta del Vendrell del 2019 (Foto: Ajuntament)
11/05/2022 - 21:00h

Els participants a la tradicional trobada ciclista pedalaran a benefici de la Fundació Josep Carreras

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament del Vendrell, les escoles de primària, escoles bressol i entitats del municipi estan treballant ja des de fa alguns mesos en la preparació de la Festa de la Bicicleta 2022, que tindrà lloc el diumenge 29 de maig.

Després de dos anys sense festa per la pandèmia, la Festa de la Bicicleta del Vendrel “torna enguany amb molta força i amb moltes ganes d’omplir el Vendrell de bicicletes, patinets i/o monopatins”, s’apunta des de l’organització.

Des de la Regidoria de Festes s’ha volgut avançar ja alguns detalls de la festa, entre ells, la seva nova imatge. I és que fins ara la Festa de la Bicicleta del Vendrell no tenia una imatge pròpia i enguany s’ha cregut oportú crear-ne una per tal de donar-li personalitat i acompanyar tots els materials de difusió de l’esdeveniment.

Festa solidària a benefici de la Fundació Josep Carreras

Des de fa uns any, la Festa de la Bicicleta del Vendrell compta amb una campanya solidària que es diu “Pedalem junts per una mateixa causa”. I és que la festa pretén ser una festa saludable, familiar, inclusiva, entre altres; però també vol ser un esdeveniment solidari. És per això que enguany que torna la festa ho fa apostant fort per la solidaritat, amb la col·laboració d’una entitat amb molta força: la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia.

Des de fa més de 30 anys, moguts pel desafiament d’aconseguir que la leucèmia sigui, algun dia, una malaltia 100% curable, des de la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia impulsen de forma incansable tot tipus de projectes en favor dels pacients i de la ciència.

El 2010 van crear l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC), dedicat exclusivament a la leucèmia i la resta de malalties oncològiques de la sang.

Tanmateix, des de 1991 l’entitat gestiona, en estreta col·laboració amb el sistema de sanitat públic, el registre oficial de donants de medul·la òssia a Espanya (REDMO). Només un de cada quatre pacients disposa d’un familiar compatible.

Disposa de sis pisos d’acollida per a pacients amb escassos recursos econòmics que han de desplaçar-se lluny el seu domicili per rebre tractament. Mitjançant el seu servei web de consultes al doctor responen a totes les preguntes a les quals s’enfronta el pacient i el seu entorn durant el seu tractament i recuperació.

Per un euro, tothom podrà col·laborar en aquesta iniciativa solidària i participar en diversos sortejos el dia de la festa.

Ja es poden adquirir anticipadament butlletes, fins al 25 de maig, a la Biblioteca Pública Terra Baixa, Calçats Tarrés, Eurekakids, Llibreria Mitjans, Farmàcia Mestres i altres establiments.

A més, es podràn comprar butlletes als actes de la Pedalada nocturna del divendres 27 de maig i el dia de la festa; així com també anirà a la Fundació Josep Carreras l’euro de la inscripció per a la pedalada popular i de la V Prova de Resistència Open El Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris