Som Poble-ERC del Vendrell demana el cap de l’administrador únic de Parven 93

Lluís Navarrete mostrant l’acta de Parven 93 suposadament falsificada.
10/05/2022 - 19:50h

El grup municipal assegura que la societat de la qual l’Ajuntament del Vendrell té un 32% del capital va falsificar l’acta dels comptes del 2020

El grup municipal de Som Poble-ERC a l’Ajuntament del Vendrell demana la dimissió immediata de l’administador únic de la societat Parven 93 que gestiona la zona blava al municipi, Josep Maria Pros, per ser presumpte responsable d’un delicte de falsificació de document mercantil. El consistori vendrellenc és el soci més important en aquesta societat, amb el 32% del capital.

El portaveu de Som Poble-ERC, Lluís Navarrete, ha explicat aquest dimarts en roda de premsa que Parven 93 va presentar al registre mercantil, el juliol de l’any 2021, una acta conforme havia aprovat el 30 de juny els comptes anuals del 2020. Tanmateix, segons Navarrete, aquesta reunió “no es va celebrar” i, en tot cas i segons ha reconegut la regidora representant a la societat d’aparcaments, Núria Rovira, l’única junta general de Parven 93 d’aprovació d’aquells comptes es va fer el 13 de desembre del mateix 2021.

Això vol dir, segons Navarrete, que Parven 93 ha “falsejat” les actes i que, en tot cas, va aprovar els comptes del 2020 molt més enllà del límit de mig any que li permet la llei.

L’alcalde, Kenneth Martínez, també va negar el mes d’agost que hi hagués hagut cap junta de socis de Parven 93 amb representació de l’Ajuntament del Vendrell el mes de juny. En canvi, a l’acta lliurada al registre mercantil consta que a final de juny Parven 93 va aprovar els esmentats comptes per unanimitat de tots els accionistes presents. Segons el portaveu de Som Poble-ERC, no hi havia ningú de l’Ajuntament si és que, finalment, s’hagués celebrat aquella junta a l’estiu.

El que sí li consta al portaveu de Som Poble-ERC és l’aprovació dels comptes l’últim mes de l’any passat.

Peticions

Davant d’aquest fet que Som Poble-ERC titlla de “molt greu”, Navarrete ha fet pública la petició de dimissió irrevocable de l’administrador únic de Parven 93 i que si no fa aquest gest sigui l’Ajuntament del Vendrell qui, amb la potestat de fer-ho, demani la convocatòria d’una junta d’accionistes per revocar el càrrec de Josep Maria Pros i elegir un nou cap de la societat.

Aprofitant la situació, Lluís Navarrete també parla que Parven 93 recuperi el seu consell d’administració, atès que des del 2004 la societat és gestionada per l’esmentat administrador únic. Anteriorment, hi havia aquell consell i el representant de l’Ajuntament del Vendrell era l’alcalde, aleshores Martí Carnicer.

Tot això de banda, Navarrete ha avançat que “posem tota la informació als serveis jurídics de l’Ajuntament perquè determinin si hi ha un delicte de falsificació de document mercantil i, donat el cas, l’Ajuntament actuï per defensar els seus interessos”.

Lluís Navarrete també ha comentat que va portar l’afer a una comissió informativa d’Hisenda prèvia a un ple recent i que fins i tot a l’interventor municipal “li agradaria saber” perquè hi ha presentada una acta d’una junta suposadament no celebrada i, en canvi, a l’Ajuntament del Vendrell li consta l’aprovació dels comptes de Parven 93 corresponents a l’any 2020 a punt de tancar el 2021.

El portaveu de Som Poble-ERC ha conclòs la roda de premsa per concretar que els delictes de falsificació de documents mercantils estan penats amb entre 6 mesos i 3 anys de presó, segons la gravetat del cas, i multes que poden anar dels 6 als 12 mesos.

També et pot interessar

Comentaris