L’Ajuntament de l’Arboç retira uns contenidors per ampliar el CAP

02/05/2022 - 19:00h

També protenciarà una campanya de sensibilització per millorar el reciclatge a la vila

L’Ajuntament de l’Arboç va clausurar aquest diumenge l’Àrea de reciclatge d’emergència ubicada al pàrquing del costat del CAP de l’Arboç per tal de dur a terme la primera fase d’ampliació de l’ambulatori.

Aquesta primera ampliació permetrà als professionals sanitaris oferir un millor servei, ampliar el nombre de visites que podran ser ateses i evitar la saturació d’espais que actualment presenten les instal·lacions del CAP arbocenc.

Tanmateix, aquesta no és l’única raó del tancament d’aquesta zona, una decisió que també ha estat presa després d’evaluar el mal ús continu de l’àrea de recollida d’emergència per part d’algunes persones, la qual cosa havia convertit aquest espai de reciclatge en un punt d’abocament incontrolat de deixalles, sense reciclar, amb els conseqüents problemes de salubritat, brutícia i molèsties al veïnat.

Tot plegat just al costat del CAP. Aquestes actuacions per part d’alguns veïns encareix el cost de la recollida i podria arribar a suposar un augment de la taxa d’escombraries, s’explica des del consistori arbocenc.

Reciclar més i millor
Amb l’objectiu de capgirar aquesta tendència i incentivar a tota la població a reciclar més i millor, l’Ajuntament de l’Arboç ha iniciat una campanya de sensibilització per tal de revertir accions com aquestes, amb la necessitat d’augmentar el volum de recollida pel sistema porta a porta. Aquesta campanya es realitzarà a través de cartells informatius, díptics i també a les escoles del municipi, per tal de sensibilitzar i educar els més joves de casa.

Tot i la retirada de l’àrea d’emergència a tocar del CAP, encara queda operativa una àrea de reciclatge d’emergència més que es troba ubicada a l’antic camp de futbol municipal. En poden fer ús les persones que, de forma excepcional, no poden treure els residus en l’horari establert del ‘porta a Porta’, que és a partir de les 21h. Tot i fer ús d’aquesta àrea, és important seguir les pautes del reciclatge i separar igualment la brossa per fraccions.

D’altra banda, l’Ajuntament arbocenc informa que per a desfer-se de residus voluminosos s’ha d’utilitzar els serveis de la deixalleria comarcal de Bellvei. El seu horari és de dilluns a divendres de 9 a 13 i de 15 a 18h i dissabtes de 9 a 12 i de 15 a 17h. També s’hi pot contactar per telèfon, al número 977 662683.

També et pot interessar

Comentaris