Es presenta el partit Impulsem Penedès per “donar veu al territori”

06/04/2022 - 11:11h

Alcaldes i càrrecs electes exconvergents i independents presenten una nova formació per defensar els interessos de la vegueria

Un grup d’alcaldes i càrrecs electes de la vegueria Penedès ha presentat aquesta setmana Impulsem el Penedès, un nou partit que es proposa focalitzar la política en les necessitats territorials d’una vegueria situada enmig de les influències de Barcelona i Tarragona.

“No volem defugir de les dues àrees metropolitanes sinó defensar-nos des d’una visió pròpia”, sosté l’alcalde de Cunit i un dels impulsors, Jaume Casañas, que ja va anunciar la creació d’aquest partit ara fa unes setmanes. El que s’ha fet ara és presentar-lo en societat i ho ha fet a l’Escorxador de Vilafranca, amb gairebé un centenar de persones.
El nou partit pren com a eix vertebrador que” és el territori qui ha de tenir el poder de decisió en tot allò que afecti la seva realitat”.

L’aspiració d’Impulsem el Penedès és arribar a les eleccions municipals del 2023 amb més candidatures arreu de les quatre comarques i, de fet, el que voldrien és aconseguir presentar llista electoral a tots els municipis de la vegueria.
Al costat de Casañas, el nou projecte compta amb altres persones que els darrers mesos també han abandonat el PDeCAT. El batlle de Guardiola de Font-Rubí i president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, i l’alcalde de Torrelles de Foix i president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Sergi Vallès són alguns d’aquests noms. Els batlles de Sant Jaume dels Domenys, Marc Palau, i de Castellví de la Marca, Xavi Ramos, també formen part de la nova formació. A banda també hi ha persones independents.

Després que el mateix Casañas avancés a finals del 2021 la intenció de tirar endavant el nou partit, Impulsem el Penedès ha formalitzat el seu registre amb la mirada posada a les eleccions municipals del maig del 2023.
Els membres del nou partit senyalen la necessitat de tenir unes regions sanitàries i policials pròpies, millorar de la xarxa ferroviària i frenar la construcció de la MAT com a grans propòsits. A més, entre el programa, de vuit punts, es posa èmfasi “en la reclamació d’un desplegament efectiu de la delegació del govern a la vegueria, reclamar les millores necessàries en infraestructures, la preservació del territori i del seu paisatge i l’impuls d’un procés de reindustrialització per recuperar els llocs de treball perduts els darrers anys”.

Tot i focalitzar objectius d’abast territorial, Casañas precisa que el partit neix amb vocació municipalista. “Volem treballar per aconseguir ser una força potent al conjunt de la vegueria”, referma, tot retraient a les formacions d’abast nacional un tarannà “massa centralista”. “Ho demostren les dades i els fets”, critica, mentre sosté que el nou projecte vol “donar resposta a les necessitats del Penedès i fer-ho des del Penedès”.

Casañas recalca que el nou partit pretén ser una plataforma “transversal”, i recorda que vol seguir el patró de la candidatura que ell va encapçalar a Cunit el 2019. Resta importància al fet que alguns impulsors de la formació siguin antics membres de CiU, el PDeCat i Junts. En aquest sentit, insisteix que hi ha membres fundadors que són electes independents mentre també tenen previst aglutinar representants polítics que encara mantenen el lligam amb grans partits.

Regull veu bé el projecte
És el cas de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que va ser a la presentació d’Impulsem el Penedès, i que fa setmanes ja va avançar al 3d8 que veia amb bons ulls el projecte i que, en tot cas, havia de veure com s’hi podria sumar ja que no tenia cap intenció d’abandonar PDeCat. Regull ha manifestat ara que entén la formació com una nova plataforma política i que troba molt bé “que es prioritzi la defensa del territori”.

Preguntat per possibles coalicions per poder disposar d’espai electoral durant la campanya, Casañas apunta que Impulsem el Penedès “està obert a pactar amb qui sigui”, si bé subratlla que “la prioritat és que es respectin els principis de defensa del Penedès”. “L’espai electoral no és el que més ens preocupa”, assegura..

També et pot interessar

Comentaris