Els Xicots volen celebrar els 40 anys amb castells de 8

31/03/2022 - 09:34h

La colla commemora aquesta temporada les quatre dècades amb un logo dissenyat per Aina Mallol i la voluntat de fer les millors construccions

Els Xicots de Vilafranca celebren enguany 40 anys d’existència i ho volen celebrar tornant a fer castells de 8. De fet, segons el seu cap de colla, Gerard Ametllé, l’entitat “no es pot permetre no ser colla de vuit” i, per tant, treballaran per aconseguir-ho, tot i que sempre que ho puguin fer amb garanties.

Així la colla ha presentat aquesta setmana el seu calendari de la temporada, amb 25 actuacions repartides arreu de Catalunya i durant la qual destaca la diada de les Fires de Maig, a Vilafranca, en la que podria arribar el primer castell de 8. Ametllé no es vol posar pressió i assegura que no s’han marcat dates al calendari “per fer determinats castells” però reconeix que li agradaria, doncs, arribar amb un castell de vuit al Maig. Ara bé, segons Ametllé, el que no farà és “córrer més del compte i, per tant, només tirarem el castell de 8 quan el puguem descarregar”.

A banda de la de Fires de Maig, del calendari es poden destacar diades com ara la Granada, Màrtirs Street, Festa Major, Concurs de Castells i el Roser i , també, una diada de pre-Festa Major el dia 21 d’agost a Vilafranca amb la Colla Vella de Valls i els Bous de la Bisbal. Menció a banda també mereix l’actuació d’aniversari el 17 de setembre amb els Falcons i la del cap de setmana que ve, dia 10 d’abril, on els Xicots actuaran per retre homenatge a Lluís Hill, un dels fundadors de la colla, que va morir durant la primera onada de la Covid-19 i a qui, per tant, no se li va poder retre cap agraïment oficial.

Pel que fa a l’estat de la colla, el president Bernat Sallés ha reconegut que “encara costa arrossegar gent” però considera que és “normal perquè encara és d’hora i mai en altres temporades a assaig érem massa gent al mes de març”. Tot i així confien en el fet que els Xicots i les Xicotes tornaran a motivar-se i, a més, destaquen la feina que s’està fent amb la canalla. “Les peces hi són, ara falta treballar-les molt i aconseguir els objectius”, ha conclòs Gerard Ametllé.

Logo especial dels 40 anys
L’ex cap de colla dels Xicots, Aina Mallol, ha estat l’encarregada de dissenyar el logotip dels 40 anys de la colla vilafranquina, una entitat amb qui ja no està tan vinculada però que, segons ha afirmat, estima “amb bogeria”.
Mallol ha explicat que ha agafat com a base l’escut de la colla per “reformular-lo i traspassar-lo en l’actualitat en què ens hem convertit en aquests 40 anys, en què hi ha hagut una clara aposta per la feminització de la colla”. Així, ha dividit en dos la silueta del casteller i, oberta pel mig, n’ha convertit la meitat en una castellera.
A més a més hi ha integrat una porta simbolitzant que els Xicots “sempre tenen la porta oberta a tothom”. La colla farà samarretes i dessuadores amb aquest logo especial.

També et pot interessar

Comentaris