Diumenge torna del Festa del Xató a la rambla de Sant Francesc de Vilafranca

14/03/2022 - 16:03h

La Festa del Xató de Vilafranca del Penedès és l’única on es poden degustar a la vegada aquests cinc xatons i apreciar les diferències que els distingeixen

Aquest diumenge, a partir de les 10.30h i fins que s’esgotin les racions es podran degustar els xatons típics de les poblacions de la Ruta del Xató: Calafell, El Vendrell, Sitges, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès a la rambla de Sant Francesc de Vilafranca. Tots acompanyats dels vins de la DO Penedès.

La Festa del Xató de Vilafranca del Penedès és l’única on es poden degustar a la vegada aquests cinc xatons i apreciar les diferències que els distingeixen.

La festa es complementa amb la realització de dos tallers infantils d’elaboració de xató, adreçats a infants de 8 a 12 anys (10.30 i 11.30h) i un tast de vins de la DO Penedès maridats amb xató (13h), tots tres requereixen inscripció prèvia.

Durant tot el matí hi haurà altres activitats per divertir-se en família (entre les 11 i les 14h) i es desenvoluparà paral·lelament la Fira d’Artesans a la mateixa rambla.

En cas de pluja, la Festa del Xató es traslladaria a Cal Figarot, adaptant les activitats a l’espai disponible.

Cal recordar que, durant els dies previs a la festa, es pot consumir xató a 15 restaurants de Vilafranca en el marc de la Quinzena del Xató. Fins i tot es pot aprofitar la promoció d’una ampolla de vi de regal, per cada dos xatons i una ampolla de vi de la DO consumits o comprats per emportar. L’ampolla s’haurà de recollir a l’Oficina de Turisme de Vilafranca del Penedès (c/ Hermenegild Clascar, 2).

Tota la informació sobre la Festa del Xató i les inscripcions es poden fer a www.turismevilafranca.com/ca/festa-del-xato-2022

També et pot interessar

Comentaris