Innovació en els envasos per eliminar més de 50 tones de plàstic d’un sol ús

31/01/2022 - 16:42h

Article d’Amaya Prat, directora de sostenibilitat i R+D+I d’Ametller Origen

És àmpliament conegut l’impacte ambiental que tenen els plàstics d’un sol ús en el nostre planeta: contaminació, emissions de CO2, alteració dels ecosistemes… És per això que substituir-los i reduir-los és un repte per a tots: empreses, administracions, institucions i consumidors.

Des d’Ametller Origen fa temps que fem camí en aquesta direcció i treballem amb l’ecodisseny de molts dels nostres envasos, apostant per materials alternatius i sostenibles com són el residu de canya de sucre i la fusta compostable o el cartró de fonts sostenibles i reciclable.

En aquesta línia, i amb l’objectiu de continuar avançant cap a un món més saludable i sostenible, hem fet un pas més en la nostra estratègia de sostenibilitat, substituint el packaging dels plats per emportar i del peix envasat per l’envàs sostenible Halopack. Es tracta d’un nou sistema de packaging reciclable amb el qual s’elimina un 80% el plàstic d’un sol ús. El nou envàs està elaborat amb cartró reciclat i reciclable (que, a més, prové de fonts sostenibles) i un film de plàstic que es troba adherit mitjançant un procés de calor per protegir i aïllar l’aliment. En aquest cas, el consumidor només ha de separar el cartró i el film de plàstic per dipositar el cartró al contenidor de reciclatge corresponent.

Amb aquest canvi d’envàs eliminarem més de 50 tones de plàstic d’un sol ús a l’any, corresponents a prop de dos milions d’envasos, alhora que reduïm el nostre impacte en el medi ambient, oferint un producte de qualitat amb les màximes garanties i ara més sostenible.

Noves fites sostenibles a curt termini
Compromesos amb l’alimentació saludable i la sostenibilitat i en el marc del moviment Fem Camí (femcami.org), pròximament també substituirem els envasos de plàstic d’un sol ús en la categoria de carn envasada, concretament per als elaborats carnis, la vedella i el pollastre.

També et pot interessar

Comentaris