Mor als 93 anys el tenor vilafranquí Magí Sol Albiach

26/01/2022 - 16:00h

Molt conegut com a cantant dels Goigs a Sant Fèlix durant 60 anys, 32 dels quals en va ser el solista

Aquest dimecres ha mort el cantant i tenor vilafranquí Magí Sol Albiach a l’edat de 93 anys. Entre moltes facetes lligades a la música Magí Sol va entrar el 1939 a formar part de l’Escolania de la Trinitat de Vilafranca, de la Capella de Música de la Trinitat i també de l’Escola Cantorum de Santa Maria on en va ser durant tres anys escolà.
També va crear el quartet vocal Ferrari al costat d’Armand Beneyto, Joan Marquès i Josep Admetlla.

Durant gairebé 30 anys també va formar tàndem amb Àngel Ferrari, veu i piano, ell com a vocalista. Va ser membre fundador del grup d’havaneres Xató l’any 2000 i abans n’havia estat durant molts anys membre del grup Xaloc.
Amb una veu privilegiada era un amant de la Sarsuela on de no haver estat per la seva minusvalidesa hauria pogut triomfar en aquest camp musical.

També va ser cantant durant una colla d’anys de la Societat Coral El Penedès el Coro, entitat de la qual en va ser president dos anys.

Però, sens dubte, una de les facetes amb les quals se’l va conèixer més va ser per formar part del cor dels Goigs a Sant Fèlix durant 60 anys, 32 dels quals en va fer el “solo”. L’any 2010 ho va haver de deixar, però, cinc anys després va ser convidat a fer el “solo” un dia. Aquell any, el 17 de març, Paton Soler li va dedicar un dels programes dels “Músics d’aquí” a Penedès TV que encara es pot recuperar.

Sabater de professió al carrer dels Ferrers també vaser vocal de la junta del FC Vilafranca i president del grup de Minusvàlids de Vilafranca. També va ser president de la Secció Esportiva Casal a la dècada dels 70 i en el seu mandat va dur a terme, entre altres, la cobertura del pavelló Joan Marquès. Aquest passat setembre, precisament, durant el Torneig Fèlix Trullàs per commemorar el 70è aniversari de la Secció se li va fer un reconeixement al costat de la resta d’ex-presidents.

La cerimònia d’oratòria serà aquest dijous a les 12 del migdia al Tanatori de Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris