La carretera del Castell de Sant Martí Sarroca passarà a ser municipal

29/12/2021 - 11:41h

La carretera del Castell, propietat de la Diputació, passarà a ser municipal i s’hi executaran importants millores. Aquest projecte contempla un itinerari per a vianants des del nucli urbà fins al castell, amb il·luminació. Actualment és un trajecte perillós per a la gent que hi va a peu. El projecte té un cost de 850.000 euros, dels quals 660.000 els aportarà la Diputació i 190.000 l’Ajuntament. La millora també repercutirà en un accés més agradable al conjunt monumental de Sant Martí Sarroca. Aquest projecte d’obres va ser aprovat en el Ple Extraordinari del 27 de desembre, amb els vots favorables dels tres partits de l’Equip de Govern (Foment Martinenc, ERC i CUP) i de Movem Sant Martí, que s’hi va afegir en considerar que era una proposta en la qual havien treballat tots els grups polítics en diferents èpoques. Junts x Sant Martí hi va votar en contra.

PUBLICITAT

En el mateix Ple, també es va aprovar la utilització de part del romanent positiu per complimentar diverses partides, per a la renovació de mobiliari urbà i parcs infantils, el manteniment de camins, el conveni amb Enoturisme, etc.

El darrer punt va ser l’aprovació del Pressupost General de la Corporació per al 2022. Amb un import de 2.916.000 euros, es tracta d’un pressupost continuista, però amb un increment d’un 5 %. No s’apuja cap taxa ni impost i s’afegeix la futura incorporació del personal de la Biblioteca Municipal que s’inaugurarà dins del 2022 i d’un tercer vigilant municipal. Junts x Sant Martí hi va votar en contra, per considerar-lo irreal. Per la seva part, Movem Sant Martí, que també hi va votar en contra, va dedicar part de la seva intervenció a criticar la política de comunicació de l’Ajuntament.

També et pot interessar

Comentaris