Sant Llorenç d’Hortons ja té un Centre Cultural d’última generació

27/12/2021 - 14:00h

Sant Llorenç d’Hortons va inaugurar el Centre Cultural Joana Raspall -situat al carrer Generalitat número 47-, un equipament enfocat a acollir activitats culturals i socials, i dirigit als usos tant de les entitats de la vila com a persones a títol individual. L’acte d’inauguració el va obrir el regidor de Cultura, Jaume Julibert, que va destacar que l’espai “neix amb la voluntat de fer un servei al poble, a la gent de totes les generacions que tenen ganes de gaudir del coneixement que ens aporten els llibres, de compartir emocions i de seguir aprenent al llarg de tota la vida”.
Seguidament va intervenir la gerent de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, Marta Cano, que va assenyalar que “som persones que necessitem espais que ens ajudin a relacionar-nos, i aquest és un equipament que dona a la ciutadania l’oportunitat de trobar-se i dialogar”. Alhora, va voler felicitar el consistori pel nom de Joana Raspall, ja que va ser “una dona compromesa amb la cultura”, i va reconèixer que “el camí per arribar fins aquí ha estat difícil”.

PUBLICITAT

Per la seva banda, el president delegat de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, es va referir al biblioaccés que serà el nou centre cultural i assegurant que “és un model a seguir i de referència”. Després de deixar clar que “la cultura és allò que sempre ens queda i que ha d’estar viva”, va felicitar l’Ajuntament: “Avui feu un gran pas endavant per la cultura”.

“El centre es vostre”

Finalment, l’alcalde, Jordi Ferrer, va ser l’encarregat de cloure l’esdeveniment, i ho va fer explicant com van ser els inicis del Joana Raspall, i també alguna anècdota amb la Diputació de Barcelona, a qui va voler agrair especialment la seva col·laboració. Finalment, es va dirigir a tota la ciutadania: “El centre és vostre, i estic molt satisfet com a alcalde per aquest Centre Cultural. Cuidem-lo molt”.
En acabar els parlaments, els i veïnes de Sant Llorenç d’Hortons van poer accedir-hi i conèixer el nou equipament.

Un centre pioner

El Joana Raspall ha estat concebut per funcionar de manera autònoma, és a dir, sense la necessitat que personal de l’ajuntament gestioni el seu dia a dia o hagi d’obrir i tancar les portes (l’accés al recinte s’efectuarà a través d’un Codi QR sol·licitat prèviament a l’Ajuntament a través d’un formulari). Amb aquesta identificació s’hi podrà accedir de forma general, i les persones que hagin sol·licitat l’ús per a una sala d’estudi podran accedir-hi tornant a validar el codi QR a la porta que trobaran a l’entrada. L’edifici estarà vigilat 24 hores al dia per un sistema de càmeres, i tota la seguretat del recinte estarà automatitzada. Aquesta concepció innovadora de la gestió de l’equipament i el seu funcionament autònom el converteixen en un centre pioner i singular al país.

El Centre Cultural disposa d’una sala d’estudi, espais oberts amb taules rodones per a reunions o trobades, una sala d’actes amb capacitat per a cinquanta persones i equipada per acollir tot tipus d’actes, entre d’altres espais. A més, el centre esdevindrà biblioaccés ja que el bibliobús aparcarà a partir d’ara just al costat del Joana Raspall, ampliant el ventall d’opcions que ofereix aquest servei de la Diputació de Barcelona.

El pressupost d’execució de l’obra per construir el Joana Raspall ha estat de 272.614,04 euros, i l’Ajuntament ha rebut dues subvencions per part de la Diputació de Barcelona: una de 115.000 euros per a l’execució de l’obra, i una altra de 26.500 euros per al mobiliari i sistema de seguretat del centre -en total 141.500 euros-. A més, s’ha fet us d’un crèdit de caixa de la pròpia Diputació de 70.000 euros.

També et pot interessar

Comentaris