Calafell instal·larà 43 càmeres de vigilància i de lectura de matrícules

27/12/2021 - 13:00h

L’Ajuntament de Calafell ha començat la instal·lació en carrers i places d’arreu del municipi de 43 nous dispositius de vigilància electrònica.

En concret, 26 són càmeres de videovigilància i 17, lectors de matrícules. Amb aquests ginys, la Policia Local de Calafell guanya uns ulls extra que li permetran reaccionar més ràpidament davant fets delictius, o si més no ajudar a resoldre’ls amb la informació aconseguida, segons es destaca des de l’Ajuntament de Calafell.

PUBLICITAT

L’alcalde, Ramon Ferré, explica que “tothom és conscient que el nostre municipi té 200 quilòmetres de carrers i que és dificilíssim arribar a tot arreu”, però, tanmateix, creu que “hi ha solucions tecnològiques, com les que estem implantant, que ajuden a millorar l’eficàcia dels nostres efectius policials”. “Sigui en la resposta immediata, sigui en la investigació dels fets ocorreguts”, afegeix l’alcalde calafellenc.

Tecnologia puntera
Els nous dispositius electrònics que s’estan instal·lant a la via pública de Calafell són d’última generació. Les càmeres de videovigilància ofereixen imatges en temps real d’altíssima resolució. També compten amb visió nocturna i tecnologia de reconeixement facial i, a més, ofereixen un radi visual de 360 graus i un zoom de 32 augments.

De la seva banda, els lectors de matrícules no llegeixen tan sols el número corresponent, sinó també la marca i model del vehicle i el color. També determina el sentit de circulació i fins i tot el distintiu mediambiental del vehicle. És més, pot identificar qualsevol vehicle de la Unió Europea i de la major part de països d’altres indrets de món. Per exemple, el control de matrícules pot ser útil per a casos de violència de gènere en què hi hagi una ordre d’allunyament. Si el vehicle del presumpte agressor està controlat per aquesta ordre, serà detectat si s’acosta a a la víctima, saltarà una alarma i es podrà enviar una patrulla immediatament.

Les imatges obtingues per aquests dispositius seran rebudes en directe a la comissaria de la Policia Local de Calafell, on fa dos anys mig que hi funciona una sala de control de totes les càmeres i ginys de vigilància virtual. Des de llavors ja es controlaven visualment llocs conflictius del municipi. Per exemple, la zona de lleure nocturn del carrer Monturiol o els passos de vianants sota la via del tren. Ara, tot plegat s’amplia a altres zones del municipi, especialment a indrets apartats i sobretot a les urbanitzacions del municipi.

També et pot interessar

Comentaris