Fem camí cap a una compra més sostenible i conscient

22/12/2021 - 20:00h

Article d’Amaya Prat, directora de sostenibilitat i R+D+I d’Ametller Origen

Sabies que cada persona genera una mitjana de 527 kg de residus a l’any, dels quals 290 van directament al contenidor de la resta? Per fer front a aquesta situació i coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es va celebrar la setmana passada, l’entitat Rezero va presentar el Protocol per a la Reutilització per fomentar la reutilització d’envasos i lluitar contra al plàstic d’un sol ús als establiments comercials. L’objectiu d’aquest protocol, que ha comptat amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, és avançar cap a una societat de residu zero en els pròxims anys.

En aquesta línia, i com a companyia compromesa amb la sostenibilitat, des d’Ametller Origen ens hem adherit a aquest protocol, si bé és cert que ja fa temps que promovem una compra més sostenible i conscient entre els nostres clients, posant a la seva disposició envasos i bosses reutilitzables a l’hora de fer la compra com, per exemple, capses de cartró reutilitzable per endur-se la compra, bosses reutilitzables de malla per comprar a granel fruites i verdures i tuppers reutilitzables a la secció de carnisseria i xarcuteria.

En el cas de les bosses de malla, ara fa tres anys que les vam posar a disposició dels clients i, des de llavors, hem generat més de tres milions de compres a granel de fruita i verdura. Tanmateix, els consumidors que ho vulguin també poden venir a comprar a les nostres botigues amb els seus propis envasos i bosses de malla.

Compromís amb la sostenibilitat

El protocol presentat per Rezero també recull que els establiments comercials hem d’avançar en la implantació de mesures per a l’eliminació o la reducció al mínim dels elements d’embalatge i etiquetatge en les vendes a granel. En aquest sentit, des d’Ametller Origen hem ecodissenyat la safata de maduixes, estalviant així 23,5 grams de plàstic per a cada envàs, les tapes de les cremes de verdures reduint un 3% el plàstic i el packaging dels embotits tallats, reduint un 17% el pes respecte a l’envàs anterior. 

També et pot interessar

Comentaris