El nou rosetó apadrinat per Serveis Mèdics Penedès ja llueix a la basílica de Santa Maria

21/12/2021 - 12:00h

El nou rosetó de vitrall L’alegria de viure dissenyat per l’artista vilafranquí Fèlix Plantalech i construït pel taller Vitralls Can Pinyonaire ja llueix en un dels laterals de la basílica de Santa Maria de Vilafranca. L’acte d’inauguració i benedicció del vitrall, que s’ha instal·lat a la basílica gràcies a la col·laboració de Serveis Mèdics Penedès, va reunir dissabte prop d’un centenar de persones al temple. El doctor Josep Panyella, director de SMP, va expressar l’orgull d’haver pogut ajudar a impulsar aquest projecte i va reiterar el compromís de Serveis Mèdics amb la cultura i el patrimoni vilafranquí, tot agraint a la Comissió de les Obres de Restauració de Santa Maria i al rector de la basílica, Xavier Aymerich, que hagin confiat en SMP per fer realitat aquesta obra artística.

PUBLICITAT

Després de la benedicció del vitrall per part de mossèn Aymerich, tots els assistents van poder veure un vídeo que recull el procés de disseny i construcció del vitrall, i l’acte va finalitzar amb un concert de gralla i orgue a càrrec de Jordi Mestres i Jonatan Carbó. A la sortida, tots els assistents van ser obsequiats amb un punt de llibre i una ampolla de cava expressament etiquetada per l’ocasió amb una imatge del vitrall.

Diferents tonalitats

L’artista vilafranquí Fèlix Plantalech ha titulat el vitrall L’alegria de viure perquè es va inspirar en el quadre La Danse del pintor impressionista francès Henri Matisse. Sota un fons amb diferents tonalitats de colors blau, verd, marró i groc, que representen el mar, la vinya i el bosc, la terra i el raig del sol, apareixen quatre ceps que formen una dansa que recorda aquesta famosa pintura. Plantalech ha treballat el disseny sobre paper (3×3) i ha escollit els colors i els tipus de vitralls (una trentena de tonalitats diferents) que s’han utilitzat per muntar el rosetó. Les delicades tasques d’instal·lació del vitrall, d’un diàmetre de 2,60 x 2,60 metres, es van allargar una setmana. El rosetó s’ha construït al taller Vitralls Can Pinyonaire de Girona, dirigit per Anna Santolària, i la vitrallista vilafranquina Txell Colomer s’ha encarregat de la direcció del projecte i de l’operatiu per instal·lar el rosetó a la basílica.

També et pot interessar

Comentaris