L’Arboç celebra aquest cap de setmana la 809a Fira de Santa Llúcia

10/12/2021 - 14:11h

L’Arboç viurà entre avui divendres i diumenge un cap de setmana ple d’activitats amb motiu de la 809 edició de la Fira de Santa Llúcia, la Fira de la Punta al Coixí de Catalunya que servirà per donar el tret de sortida a la campanya del Nadal.

Uns dels actes més concorreguts i de més renom serà la XXVI Plantada i Exhibició de Puntaires, que diumenge aplegarà a la vila arbocenca un gran nombre de puntaires d’arreu de Catalunya i diferents parts de l’estat.

En paraŀlel, hi haurà un gran mercat de productes relacionats amb la punta al coixí –l’art genuïnament arbocenc- amb més de 20 parades especialitzades instaŀlades a la plaça d’Antonio Machado i els carrers adjacents. En aquest mateix àmbit destacarà la classe magistral de punta al coixí sobre la tècnica arbocenca per fer un guipur que impartirà la professora arbocenca Mercè Ribas Boronat, a les 12.15h de diumenge a la mateixa Plaça d’Antonio Machado.

Gran Sorteig de Santa Llúcia
Enguany es torna a celebrar l’anomenat Gran Sorteig de Santa Llúcia, amb butlletes al preu simbòlic d’un euro que es poden adquirir a l’Oficina de Turisme i també se’n vendran durant la plantada de puntaires del mateix diumenge. Hi hauran diferents regals, destacant com a primer premi un punt de llibre confeccionat per l’esmentada puntaire arbocenca i Mestra Artesana de la Generalitat Mercè Ribas, i també com a segon premi una joia de bijuteria.

Amb més de 800 anys d’història, la Fira de l’Arboç fa molt de temps que està plenament consolidada i consta catalogada com l’única fira temàtica dedicada al món de la punta al coixí.

Escola de Puntaires remodelada
Abans de l’acte central amb motiu de la Fira de Santa Llúcia de l’Arboç 2021, avui divendres, a les 19.15h, tindrà lloc l’acte oficial d’inauguració de les obres de remodelació del local de l’Escola de Puntaires de l’Arboç. L’Ajuntament de l’Arboç, aprofitant la parada de l’activitat forçada per la pandèmia de la Covid-19 i amb l’horitzó del 80è aniversari de l’equipament, va iniciar el projecte de renovació i millora de l’Escola de Puntaires.

Aquest nou curs 2021-2022, les alumnes de l’Escola de Puntaires arbocenca ja poden gaudir d’un local renovat, accessible i climatitzat, amb totes les comoditats per a l’aprenentatge de les tècniques de la punta arbocenca.

L’acte d’inauguració oficial d’aquest divendres al vespre comptarà amb la presència, entre d’altres autoritats, de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; de l’Alcalde de l’Arboç, Joan Sans; de la presidenta de l’Associació Catalana de Puntaires, Rosa Maria Provencio; la regidora de Cultura, Sònia Magrané; i altres regidors i regidores del consistori arbocenc; així com també es preveu l’assistència dels directors dels museus de puntes al coixí de l’Arboç i d’Arenys de Mar, Sergi Sedó i Neus Ribas, respectivament.

L’Escola de Puntaires de l’Arboç va començar la seva singladura l’any 1941 i des de sempre ha estat una institució respectada i estimada per la població arbocenca. De fet, la de l’Arboç és l’escola de puntaires més antiga de Catalunya i de tot l’Estat espanyol. Amb els seus 80 anys d’història, conserva una gran vitalitat i és reconeguda per la qualitat de l’ensenyament que s’hi imparteix en les tècniques de tradicional i reconeguda tècnica de la punta arbocenca.

Les obres de renovació i millora de l’Escola de Puntaires de l’Arboç han estat impulsades i executades per l’Ajuntament de l’Arboç amb el cofinançament de la Diputació de Tarragona.

Finalment, val a dir que tota la programació amb motiu de la Fira de Santa Llúcia es pot consultar al web municipal www.arbocenc.org.

També et pot interessar

Comentaris