Vilafranca en Comú proposa una fiscalitat més social

02/12/2021 - 12:01h

El grup municipal ha presentat fins a setze al·legacions a les ordenances fiscals

Vilafranca En Comú va fer una roda de premsa per presentar les seves propostes per a les Ordenances Municipals a Vilafranca del Penedès a més d’explicar la seva valoració de la proposta del govern.
Per a Vilafranca En Comú, la proposta del govern no presenta cap novetat, segons el seu parer el document d’ordenances fiscals pel 2022 no només són continuistes, sinó que en alguns aspectes són regressives, ja que, entre d’altres, desapareixen bonificacions per producció de compostatge o per instal·lació de plaques fotovoltaiques.

El grup municipal torna a reivindicar que els ajuntaments necessiten recaptar, i cal reformar la llei per tal que els ajuntaments, que són l’administració que fa front al dia a dia de les necessitats de la ciutadania, puguin disposar de més recursos i ser així menys dependents de les altres administracions. Així i tot, recorden que les ordenances són junt amb els Pressupostos, l’eina més potent que té qualsevol govern i amb la qual implementa la seva ideologia.

çPer això, Vilafranca En Comú demana que no s’ajornin més els canvis d’aquestes ordenances municipals, especialment en el context actual de crisi sanitària, social i mediambiental.

Volen un acord fiscal

Proposen un acord fiscal de ciutat que vagi en la línia d’un IBI més equitatiu, de la Tarifació Social de diversos serveis municipals, de diverses mesures fiscals -en forma de bonificacions- en la gestió de residus per lluitar contra el canvi climàtic. I fer-ho, tot plegat, amb perspectiva de gènere. No proposen, per tant, recaptar menys, sinó fer-ho de manera diferent, repartint les càrregues atenent a criteris d’equitat i de cura del medi ambient.

En aquest sentit han presentat setze d’aŀlegacions dirigides a impulsar l’equitat impositiva social, i que qui més tingui més pagui, i mediambiental, i que qui més contamina més pagui i que qui més redueix i recicla menys pagui.

També et pot interessar

Comentaris