Neix la cançó “Una estrella i un camí”, regal dels infants de Vilafranca als Reis d’Orient

D’esquerra a dreta, Josep Ollé, la regidora Xell Montserrat i Gemma Ventura | 3d8
30/11/2021 - 11:09h

L’Ajuntament de Vilafranca presenta divendres una iniciativa fruit d’una acció comunitària de sensibilització musical que s’ha dut a terme a totes les escoles de la vila

L’Ajuntament de Vilafranca presentarà aquest divendres la cançó “Una estrella i un camí”, que neix com un regal dels infants als Reis d’Orient La regidora d’Educació, Xell Montserrat, acompanyada pel compositor i la lletrista, ha presentat aquesta iniciativa que és fruit d’una acció comunitària de sensibilització musical que s’ha dut a terme a totes les escoles de Vilafranca. “Una estrella i un camí” és una cançó nadalenca, inspirada en l’arribada dels Reis a Vilafranca, que recull alguns dels desitjos i moments més especials, assenyalats pels mateixos escolars de la ciutat. “La lletra neix de les aportacions dels propis infants sobre la seva il·lusió per la màgia del Nadal, per l’arribada dels Reis…després que l’any passat no vagin poder viure la màgia de l’arribada dels Reis en directe”, afirmava la regidora. Per Xell Montserrat, els infants són els grans protagonistes d’aquest projecte perquè la cançó és “un regal que els infants de Vilafranca fan als Reis de l’Orient i que cada any podran escoltar-la, cantar-la i compartir-la amb la il·lusió i l’emoció pròpies dels infants quan arriben les festes nadalenques. Alhora és un regal per als nens i nenes també, que la podran compartir amb amics i familiars durant el Nadal”. Montserrat explicava que “la nit de Reis, els infants ho preparen tot amb molta il·lusió: l’aigua, alguna cosa de menjar i, a partir d’ara, podran incloure aquesta cançó dins de tots aquests obsequis pels Reis”.

La regidora ressaltava que la proposta es va començar a treballar a principis d’any i ha comptat amb la complicitat de les direccions i els especialistes de música de les escoles de primària, així com també de l’EMM Maria Dolors Calvet qui a través de la professora de cant Cristina Koch ha ofert recursos als mestres per treballar-la. En els darrers dies la Fada Creativa ha visitat els infants des de 1r a 3r de primària, més de 1.200 infants, per treballar la cançó a les classes de les diverses escoles de Vilafranca.

Copsant emocions

Per la seva banda, Josep Ollé i Gemma Ventura explicaven que, abans d’escriure la música i la lletra, van mantenir una trobada amb infants de 1r de primària de Vilafranca per copsar les seves emocions davant les festes de Nadal i l’arribada dels Reis. Per Ventura, darrera d’una cançó “hi ha molt d’esforç i el fet de treballar amb infants fa que t’impregnis i que l’emoció surti amb forma de lletra. També la música et dicta quina lletra hi ha d’haver. Hi he volgut palesar l’espera, la il·lusió i els nervis dels infants per la vinguda dels Reis, que els seus desitjos no fossin materials i transmetre valors universals, però alhora que s’identifiqui que és una cançó de Vilafranca, sense esmentar-la”.

La regidora Xell Montserrat explicava que “Una estrella i un camí” s’estrenarà aquest divendres, a les 6 de la tarda, per la solista Judith Tobella, cantant catalana de musicals. “La idea és que la cançó pugui créixer i popularitzar-se com a cançó de Nadal a Vilafranca, que pugui ser més que una cançó, que tingui continuïtat els propers anys. Vol ser una manera de fer música que sedueixi els infants, que promogui aprenentatges i desenvolupi no només les habilitats que la música requereix (com és l’escolta, la interpretació, la creació de música…) sinó tot allò que la música aporta a les persones. Que sigui una oportunitat on ells no se sentin només espectadors, sinó que en siguin els protagonistes, perquè és a través de les emocions quan els records i els aprenentatges queden per sempre a la memòria i on la vivència de cantar-les plegats contribueix a fer persones sensibles i a crear lligams com a comunitat”, afirmava.

També et pot interessar

Comentaris