Desmantellada una plantació amb 1.525 plantes de marihuana a Cunit

Imatge de l’operatiu policial. (Foto: Guàrdia Civil)
26/11/2021 - 17:29h

Es trobava en un immoble de luxe i en l’operatiu policial s’hi van fer dues detencions

La Guàrdia Civil, en col·laboració amb la Policia Local de Cunit, ha desmantellat una plantació de marihuana composta per 1.525 plantes que era a l’interior d’un habitatge d’alt standing del terme municipal de Cunit.

En l’operatiu han detingut dos membres d’una família per la comissió d’un presumpte delicte de tràfic de drogues (cultiu i elaboració de marihuana) i un altre de defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar a mitjan any, quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement que en un habitatge de luxe ubicat en una urbanització allunyada del nucli urbà cunitenc es podria estar duent a terme el cultiu il·lícit de plantes de marihuana, establint contacte amb la Policia Local de la localitat, els quals també havien tingut coneixement de la informació esmentada.

Després d’establir diversos operatius conjunts, es va poder identificar el domicili investigat, observant que es tractava d’un habitatge de luxe de més de 600 metres quadrats, situat a una urbanització exclusiva dels afores de la localitat. Aquest immoble havia estat llogat l’any 2018 per un preu molt superior al del mercat immobiliari de la zona.

També es va poder acreditar la manipulació de la instal·lació elèctrica de l’immoble. Aquests fets, units a les tasques operatives de recerca de delictes, va corroborar l’existència d’una plantació cannàbica a l’interior de l’edifici.

Per aquest motiu, es va procedir a l’explotació de la informació assolida en la investigació policial i després d’obtenir a l’autoritat judicial el corresponent manament d’entrada i registre domiciliari, es va procedir al registre de l’habitatge, localitzant al seu interior quatre habitacions dedicades exclusivament al cultiu de marihuana.

S’hi van comptabilitzar més de 1.500 plantes en avançat estat de creixement, així com una instal·lació elèctrica amb elements electrònics d’última generació, de manera que aconseguien un òptim creixement i floració de les plantes.

Els detinguts, un home i una dona d’entre 60 i 65 anys, després de prestar declaració a dependències oficials van ser posats en llibertat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris