Una donació anònima de 70.000 euros evita el tancament de la Protectora de Torredembarra

Una imatge promocional de la Societat Protectora d’Animals de Catalunya. (Foto: SPAC)
26/11/2021 - 14:11h

L’equipament és el centre de referència per als gossos que es troben abandonats al Baix Penedès

Una donació anònima de 70.000 euros, totalment inesperada per l’entitat, evitarà el tancament previst per a final d’any de la Societat Protectora d’Animals de Catalunya (SPAC), amb seu a Torredembarra (Tarragonès) i la qual és on es duen la majoria d’animals que es troben abandonats pel carrers i places de la comarca del Baix Penedès.

El futur de la instal·lació -on conviuen desenes de gossos i gats, entre d’altres animals- preocupava molt en els àmbits animalistes i polítics de la comarca penedesenca. La protectora havia de tancar a final d’any si abans no se solucionava el conflicte econòmic generat perquè la propietat dels terrenys on es troba l’entitat demanava el pagament de 120.000 euros per vendre’ls.

És una quantitat econòmica de la qual la protectora de Torredembarra no disposa i, per tant, es veia abocada al tancament de la instal·lació. Ara, amb la donació rebuda, podrà fer front al primer pagament per a la compra dels terrenys i, per tant, se’n garanteix la viabilitat.

A l’indret hi conviuen, molts a l’espera de possibles adopcions, aproximadament 280 animals, entre gossos, cavalls i ovelles, a més d’algunes altres espècies.


Recordem que arran d’aquesta situació que angoixava els responsables de les àrees animalistes de la comarca del Baix Penedès, el passat 27 d’octubre hi va haver a la seu del Consell Comarcal una reunió dels regidors i tècnics de qualitat de Vida Animal i Medi Ambient dels municipis de Bellvei, Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, Albinyana, Bonastre, el Montmell i el Vendrell amb el conseller comarcal de Vida Animal, Daniel Caballero.

Segons va explicar el mateix Caballero al 3d8, des de la Conselleria que encapçala es va demanar una reunió urgent amb la Diputació de Tarragona i la Mancomunitat Penedès-Garraf per buscar una solució a nivell de comarca.

Val a dir en aquest sentit que hi ha alguns municipis del Baix Penedès que traslladen els gossos que troben a la via pública fins a la Mancomunitat Penedès-Garraf, amb seu a l’Alt Penedès. És el cas, per exemple, de la Bisbal del Penedès i de Sant Jaume dels Domenys.

Altres peculiaritats a la comarca són que el Vendrell disposa d’un centre d’acollida propi per als primers 21 dies d’estada dels animals abandonats, ubicat al polígon industrial de la Cometa i amb capacitat per a una vintena de gossos; Calafell està construint un refugi municipal al marge de la resta de protectores i Cunit també disposa d’un centre d’acollida gestionat per una entitat animalista.

També et pot interessar

Comentaris