El Baix Penedès celebra la Setmana de la Pedra Seca

Una barraca de pedra seca al Montmell (Foto: CCBP)
19/11/2021 - 15:00h

S’inicia aquest divendres i s’allargarà fins diumenge dia 28 de novembre

L’àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) impulsa al celebració de la Setmana de la Pedra Seca del Baix Penedès, entre aquest divendres i diumenge de la setmana que ve, dia 28 de novembre, per tal de donar a conèixer l’important patrimoni realitzat amb aquesta tècnica reconeguda per la Unesco a la comarca.

Amb tot, també s’ha programat per l’11 de desembre la presentació del llibre Les barraques de pedra seca de Bellvei, editat per l’Ajuntament de Bellvei i escrit per l’arbocenc Robert Rovira Ferré.

El CCBP ha treballat de forma conjunta amb els ajuntaments per tal de poder coordinar les diverses activitats previstes.

La Setmana de la Pedra Seca al Baix Penedès consisteix en l’organització i difusió de diverses activitats relacionades amb la pedra seca arreu dels Països Catalans i neix amb l’objectiu de visibilitzar i posar en valor no només aquest patrimoni sinó especialment l’important teixit d’entitats, coŀlectius i persones voluntàries en què se sustenta el coneixement, la divulgació i el manteniment de la pedra seca a casa nostra.

L’objectiu del Consell Comarcal del Baix Penedès amb l’impuls d’aquesta activitat és promoure l’art de la pedra seca a la comarca, donant a conèixer totes les activitats disponibles a nivell comarcal i potenciant un producte turístic diferent i de qualitat al territori.

Les primeres activitats
Avui divendres hi haurà la xerrada “La cuina de la barraca de la pedra seca” a la Biblioteca Municipal Marta Mata (19h); mentre que a Sant Jaume dels Domenys començarà un concurs fotogràfic vigent fins al dia 28. Les bases es poden trobar a l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys.

Encara aquest cap de setmana, demà dissabte hi haurà una ruta comentada a Calafell, de 10.30 a 13h, amb sortida des del Centre Recreatiu de Calafell Parc; mentre que diumenge es farà una reconstrucció d’una barraca a Bonastre (de 8.30 a 13h), amb trobada inicial a La Societat de Bonastre; i una ruta per la zona de Sant Vicenç de Calders, a partir de les 10h i fins les 13h amb sortida i arribada a la plaça de la Font.

També et pot interessar

Comentaris