Desmantellat un grup traficant de drogues amb implicació al Vendrell

Imatge del dispositiu policial
18/11/2021 - 19:30h

El 9 de novembre van ser detingudes cinc persones i es van realitzar vuit escorcolls a propietats dels investigats de Reus, Valls i el Vendrell

Agents de la policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial del Camp de Tarragona i agents de la Unitat de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de la Comandància de Lleida van detenir el 9 de novembre cinc persones per delictes contra la salut publica, una de les quals al Baix Penedès, en la modalitat de tràfic de drogues.

La investigació s’inicia durant el mes de gener d’enguany quan un vehicle és aturat per una patrulla de Mossos d’Esquadra per realitzar una infracció de trànsit i a l’interior s’hi troben 534,5 grams de cocaïna. El conductor va ser detingut i va ingressar a presó.

En aquest punt és quan es posa en marxa la coordinació interpolicial i es crea un equip conjunt d’investigadors d’ambdós cossos, quan s’adonen que el vehicle identificat era d’interès també pels investigadors de la Guàrdia Civil.

Els agents van fixar els domicilis i els vehicles dels implicats i la línia d’investigació es va basar en l’obtenció d’elements provatoris per demostrar l’activitat il·lícita, els rols de les persones que en formaven part i els llocs on presumptament amagaven la substància estupefaent.

Així doncs, després de mesos d’investigació els agents van determinar que dos dels detinguts, un home i una dona que eren parella, s’encarregaven d’adquirir grans quantitats de cocaïna que posteriorment venien a diversos repartidors de manera que havien conformat una xarxa de distribució de cocaïna.

Aquestes dues persones utilitzaven una estructura de pàrquings, domicilis i un traster, ubicat al pàrquing d’una finca, on introduïen i guardaven la cocaïna.

En funció de les seves necessitats, la transportaven entre les diferents propietats amb els seus vehicles amagada en dobles fons, des d’on la distribuïen als repartidors. De fet, la investigació ha fet aflorar diversos vehicles amb dobles fons d’obertura electrònica a través del quadre de comandament. 

Paral·lelament, els repartidors emmagatzemaven la substància als seus domicilis per distribuir-la als consumidors finals o a d’altres intermediaris, també a través dels seus vehicles.

El 9 de novembre es va dur a terme l’explotació conjunta del cas, un cop obtinguts els indicis que acreditaven aquesta activitat il·lícita. Durant l’operatiu es van detenir les cinc persones investigades i es van realitzar cinc entrades i escorcolls en domicilis de Reus, Valls i el Vendrell, i tres més a aparcaments tancats a l’interior d’un pàrquing.

En total, es van aconseguir intervenir uns 1.700 grams de cocaïna, 28,5 quilograms d’haixix, dos quilograms de cabdells de marihuana, 300 grams de MDMA i 73.000 euros en efectiu.

A banda, en un dels domicilis es va comissar una pistola de 9mm municionada amb tretze cartutxos de foc real, una premsa hidràulica i diverses quantitats de substància de tall. Els cinc detinguts van passar a disposició judicial al Jutjat de Primera Instància i Instrucció Núm 2 de Reus que en va decretar l’ingrés a presó de tots.

També et pot interessar

Comentaris