Edicions Andana publica el llibre “Catalunya, terra de vi”

17/11/2021 - 17:00h

El llibre, que recorre les dotze DO’s catalanes, es presenta aquest dissabte al migdia a l’auditori de Vinseum

Aquest dissabte, a les 12 del migdia, es presenta a l’auditori de Vinseum el llibre “Catalunya, terra de vi”. L’acte serà conduït per la periodista Ruth Troyano conversarà amb alguns dels autors del llibre en la presentació que també comptarà amb la presència d’Alba Balcells, directora general de l’INCAVI. L’edicióque ha anat a càrrec d’Edicions Andana, ha comptat amb la col·laboració de l’INCAVI i també de les dotze denominacions d’origen catalanes. Pel que fa a l’elaboració dels seus continguts, el llibre s’obre amb una presentació del sommelier gironí Josep Roca i està dividida en dotze capítols, un per cada DO.

Una fitxa descriptiva, que recull els trets distintius de cada una de les DO: situació i superfície, geologia i sòls, climatologia, vinyar i varietats, vins, història i DO, obre cada un dels apartats. Segueix un mapa de cada un dels territoris obra de l’il·lustrador penedesenc Lluís Masachs. Un conjunt de textos de diferents autors, orientats a la promoció dels diferents territoris i els vins que s’hi produeixen, acompanyats de fotografies, en la seva major part, obra de la fotògrafa Maria Rosa Ferré completen els diferents capítols.

Vinculats al territori

Els autors, tots ells vinculats al territori que descriuen, són Lluís Tolosa (Alella), Josep Sucarrats (Catalunya), Ramon Francàs (Cava), Josep Maria Sans Travé (Conca de Barberà), Rafa Gimena (Costers de Segre); Clara Antúnez (Empordà), Toni Orensanz (Montsant), Pep Antoni Roig (Penedès), Toni Massanés (Pla de Bages), Albert Martínez López-Amor (Priorat), Esteve Giralt (Tarragona)i Eva Vicens (Terra Alta). El llibre, que compta amb versions en llengua catalana, castellana i anglesa, és de gran format (24×30 cm), el formen 304 pàgines i està enquadernat en tapa dura. Actualment es troba en procés de distribució per totes les llibreries del país.

També et pot interessar

Comentaris