Ritme previst en les obres de millora del sector Les Quatre Fonts del Vendrell

Visita d’obres aquest dimarts al matí. (Foto: Ajuntament del Vendrell)
09/11/2021 - 19:00h

Els treballs van començar el setembre, s’allargaran mig any i costen aproximadament mig milió d’euros

Les obres del sector de les Quatre Fonts del Vendrell per convertir-la en zona de vianants i també millorar l’accés al nucli històric de la població avancen al ritme previst. L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha fet aquest dimarts una visita als treballs que des del passat mes de setembre s’estan duent a terme al carrer de les Quatre Fonts i el seu entorn.

Martínez ha recordat que l’Ajuntament del Vendrell té com a eix estratègic per als propers anys impulsar diferents projectes de transformació urbana amb l’objectiu de millorar l’atractiu urbà del Vendrell, generar noves oportunitats econòmiques, socials i ocupacionals i incrementar la qualitat de vida de la ciutadania.

Dins d’aquest eix estratègic s’inclouen aquestes obres de reordenació i millora del carrer Quatre Fonts entre el pont de França i el carrer Major, i del carrer de l’Om entre el carrer Quatre Fonts i el carrer de la Cometa.

En concret, amb aquesta actuació l’Ajuntament del Vendrell, pretén l’objectiu, per exemple, de renovar i ampliar el conjunt de serveis bàsics (aigua, clavegueram, electricitat,  telecomunicacions…) que permetin fer una gestió més eficient dels recursos de prestació de serveis, reduint consums energètics i evitant pèrdues en xarxes de distribució, així com fomentar la connectivitat tecnològica, donar resposta al Pla de Mobilitat Urbana del Vendrell (2015-2020), que senyala com a prioritària la conversió en ús per als vianants d’aquest espai, dins del conjunt del nucli antic.

En aquest sentit, el carrer de les Quatre Fonts ha representat i representa el carrer que connecta el Pont de França sobre la Riera de la Bisbal amb l’entrada al centre històric del municipi a través del Portal del Pardo.

El consistori també vol millorar l’atractiu urbà com a estratègia per la dinamització comercial del centre de la Vila, millorant-ne un dels principals accessos i ampliant l’illa de vianants.

Finalment, l’Ajuntament del Vendrell es proposa dignificar aquest espai que correspon a un dels de més interès patrimonial i històric del nucli antic del Vendrell. Aquest espai està comprès entre la riera de la Bisbal amb el Pont de França (infraestructura de l’any 1888 i recollit a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya) i el Portal del Pardo, monument històric, declarat (Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i que correspon a un palau dels segles XVI-XVII, d’estil gòtic tardà/renaixentista.

Les obres en execució tenen un pressupost de 554.523, 71 euros, IVA inclòs, i una durada prevista d’uns sis mesos. Aquests treballs han rebut una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per import de 128.322, 83€.

També et pot interessar

Comentaris