Comença el desmantellament del peatge de l’AP-7 al Vendrell

Primeres tasques per eliminar el peatge del Vendrell (Foto: Subdelegació del Govern a Tarragona)
08/11/2021 - 17:01h

Els treballs han començat amb l’eliminació de tota la part electrònica de les antigues cabines de pagament

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) de l’Estat ha iniciat aquest dilluns al matí els treballs de desmantellament del peatge de l’autopista AP-7 al Vendrell, a la zona del barri marítim de Coma-ruga i a tocar de l’accés amb l’autopista C-32 de la Generalitat.

De moment, com ja es va fer la setmana passada al peatge troncal de Vila-seca (Tarragonès), s’han iniciat els treballs traient tota la part electrònica. Seguiran amb la metàl·lica i finalment el formigó per deixar la platja del peatge sense elements. Tot plegat en una primera fase del projecte de desmantellament dels peatges i que s’allargarà un mes.

La resta de peatges (sortides i entrades) de l’AP-7 i AP-2 es trauran al llarg dels propers mesos i durant el primer semestre de l’any 2022.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) va formalitzat a finals d’octubre sis contractes per a la conservació i explotació de sectors de la Xarxa de Carreteres de l’Estat a Catalunya, amb un import de despeses conjunt de 92 milions d’euros.

Corresponen a les autopistes AP-7 i AP-2 a las províncies de Tarragona, Lleida, Barcelona y Girona, alliberades de peatge el passat 1 de setembre. La durada dels contractes és de 2 anys, amb possibilitat de pròrroga de 3 anys. A través d’aquests contractes, s’emprendrà el desmantellament de les instal·lacions de peatge, per adequar les vies al seu nou model d’explotació.

Per a la província de Tarragona són un total de 14,7 milions d’euros dels quals 7 són per al desmantellament. L’empresa que portarà a terme la conservació és la UTE (Unió temporal d’empreses), ACEINSA-LIC.

El subdelegat del Govern estatal a Tarragona, Joan Sabaté, ha valorat positivament aquestes tasques i ha recordat que responen a la demanda de portar com abans millor una retirada d’elements que facilitaran l’augment del trànsit de vehicles per aquestes importants infraestructures.

El ministeri també està ubicant punts de mesura de trànsit per tal de conèixer amb dades l’increment diari de vehicles.

També et pot interessar

Comentaris