El Penedès recuperarà el format habitual de les rues de Carnaval

03/11/2021 - 22:39h

Els ajuntaments consensuen un model unitari per totes les rues per a l’any vinent amb alguns condicionants

Els ajuntaments de l’Alt Penedès han consensuat tirar endavant el carnaval 2022 en el format habitual pre-pandèmia de cada municipi. La decisió s’ha pres de forma conjunta després que el mes de setembre els representants tècnics i polítics dels ajuntaments de la comarca encetessin converses per homogeneïtzar la celebració del carnaval i adaptar-lo a la situació sanitària.
Les reunions van continuar després amb la participació dels principals grups de carnaval de la comarca per tal de cercar propostes que s’adaptessin a totes les parts implicades.

Finalment, i davant la flexibilització de mesures vigent actualment, ajuntaments i grups de carnaval han pres la decisió de tirar endavant el model de carnaval en els seus formats tradicionals, si bé s’acabaran d’estudiar alguns detalls en funció de la normativa, com ara l’ús de les mascaretes per part de les persones participants a les rues o activitats, o altres.

Aquest acord fa possible que els grups de carnaval puguin començar des d’ara a treballar en les seves creacions, carrosses i coreografies per tenir-les a punt de cara al mes de febrer. En cas que les mesures sanitàries fessin impossible la celebració del carnaval en les seves dates habituals, els ajuntaments s’han compromès a que la celebració es faria tan aviat com es pogués, dins l’any 2022.

De la seva banda, els municipis del Penedès Marítim, Calafell, Cubelles, Cunit, l’Arboç i El Vendrell han acordat la celebració del Carnaval 2022 a les dates del 25, 26 i 27 de febrer d’aquest mateix any. Els cinc municipis han acordat treballar de manera consensuada per regular de manera uniforme una sèrie d’aspectes concrets per tenir un Carnaval lluït que s’adapti a la present situació sanitària.

Dels acords destaca la limitació de participants a 50 grups com a màxim per municipi i rua. El nombre de participants per grup també es veurà limitat a 120. El consum d’alcohol no estarà permès durant el període de concentració prèvia a l’inici del recorregut. Pel que fa als horaris d’inici de les rues seran 18.30h en els casos d’El Vendrell, Cunit i Cubelles i 22h a Calafell i Segur de Calafell. L’ús de mascareta serà obligatori durant tot el recorregut al no poder garantir la distància de seguretat d’1,5m i a tots els col·lectius que participin a la rua se’ls exigirà una declaració responsable que tots els participants majors de 12 anys tenen el passaport Covid.

Els municipis integrants no permetran l’expressió de contingut masclista i LGTBIfòbiques als seus carnavals. En cap cas es permetran actes que constitueixin violència sexual ni de cap tipus cap a les dones i el col·lectiu LGTBI+.

Les inscripcions seran competència de cada municipi, que en les properes setmanes es dirigirà als grups per fer saber quin serà el procediment i les dates d’inscripció.

També et pot interessar

Comentaris