A punt el desmantellament de les cabines de peatge de l’AP-7 al Vendrell

Joan Sabaté i el cap de la Unitat de Carreteres del MITMA, Alberto Hernández (Foto: Delegació del Govern de l’Estat a Tarragona)
03/11/2021 - 14:08h

Les obres es faran la setmana que ve, segons ha anunciat el subdelegat del Govern central a Tarragona

El subdelegat del Govern central a Tarragona, Joan Sabaté, s’ha traslladat aquest dimecres al matí fins el peatge troncal de l’autopista AP-7 a Vila-seca arran de l’inici de les obres de desmantellament dels peatges de les autopistes AP-7 i AP-2. L’ha acompanyat el cap de Carreteres del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), Alberto Hernández.

El MITMA ha iniciat una primera fase que durarà un mes i inclou el desmantellament del peatge troncal de Vila-seca i el del Vendrell, que començarà la setmana vinent. S’han iniciat els treballs traient tota la part electrònica. Seguiran amb la metàl·lica i finalment el formigó per deixar la platja del peatge sense elements. La resta de peatges (sortides i entrades) de l’AP-7 i AP-2 es trauran al llarg dels propers mesos i durant el primer semestre de l’any 2022.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana va formalitzat a finals d’octubre sis contractes per a la conservació i explotació de sectors de la Xarxa de Carreteres de l’Estat a Catalunya, amb un import de despeses conjunt de 92 milions d’euros.

Corresponen a les autopistes AP-7 i AP-2 a las províncies de Tarragona, Lleida, Barcelona y Girona, alliberades de peatge el passat 1 de setembre. La durada dels contractes és de 2 anys, amb possibilitat de pròrroga de 3 anys. A través d’aquests contractes, s’emprendrà el desmantellament de les instal·lacions de peatge, per adequar les vies al seu nou model d’explotació.

Per a la província de Tarragona són un total de 14,7 milions d’euros dels quals 7 són per al desmantellament. L’empresa que portarà a terme la conservació és la UTE (Unió temporal d’empreses) ACEINSA-LIC.

El subdelegat ha valorat positivament aquestes tasques i ha recordat que responen a la demanda de portar com abans millor una retirada d’elements que facilitaran l’augment del trànsit de vehicles per aquestes importants infraestructures. El ministeri també està ubicant punts de mesura de trànsit per tal de conèixer amb dades l’increment diari de vehicles.

També et pot interessar

Comentaris