La ciutadania de Calafell ha escollit cinc propostes per executar el 2022

La proposta ciutadana més votada ha estat la repoblació de la posidònia mediterrània (Foto: Ajuntament de Calafell)
02/11/2021 - 14:00h

Són les guanyadores en el procés de pressupostos participatius convocat per l’Ajuntament

Cinc propostes han resultat les guanyadores de la votació popular dels pressupostos participatius 2022 de l’Ajuntament de Calafell, celebrada entre el 4 i el 29 d’octubre. S’han imposat entre les 28 iniciatives finalistes i sumen els 500.000 euros que l’Ajuntament posa a decisió ciutadana cada any.

Les propostes guanyadores, segons ha informat l’ajuntament calafellenc, són les següents:

Pulmó del Mediterrani. Projecte enfocat a la repoblació de posidònia i investigació de la fauna i flora de la costa del municipi. Import: 200.000 euros

Millora hidràulica de la riera entre el carrer Ferradura i la C-31, al nucli de Segur. Millora hidràulica, ecològica i ús públic del torrent existent. Import: 100.000 euros.

Projecte de refugis climàtics als centres educatius. Aplicar el projecte que està fent Barcelona als seus centres escolar als del nostre municipi. Import: 100.000 euros.

Espai adequat com a àrea d’esbarjo per a gossos. Aquesta proposta sumava tres iniciatives prèvies amb peticions semblants. Import: 50.000 euros.

Parc per a persones grans. Crear un parc amb aparells de gimnàstica per a persones grans a la zona del CAP de Calafell. Import: 40.000 euros.

La votació ha recollit 340 vots de la ciutadania. La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Calafell, Helena Rubio, ha volgut felicitar públicament “els promotors de les propostes guanyadores, però també tota la ciutadania que ha aportat idees i iniciatives, així com totes les persones que han votat en la fase final”.

El procés culminarà en les properes setmanes amb l’aprovació, en el ple municipal, dels pressuposts municipals per a 2022.

Recordem que les actuacions no són immediates, ja que cal redactar els projectes, aconseguir el finançament i treure’ls a licitació pública. “Això no vol dir altra cosa que es faran més endavant, potser al cap d’un any o dos, però mentrestant els diners estan previstos i guardats”, diu Helena Rubio.

La ciutadania ha elegit 24 projectes en els pressupostos participatius de l’Ajuntament de Calafell en els últims quatre anys. La inversió realitzada en aquests 24 projectes és de 2.330.750 euros.

Aquestes xifres indiquen, segons conclou el consistori calafellenc, el pes de la participació ciutadana en la presa de decisions sobre les millores que es fan al municipi.

També et pot interessar

Comentaris