Part de la rambla de la Girada canviarà de cara l’any que ve

El projecte de Batlle i Roig preveu que el primer tram de la rambla de la Girada sigui així .FOTO: Batlle i Roig
29/10/2021 - 09:00h

El govern de Vilafranca preveu pels propers mesos construir una superilla de vianants amb zona verda i amb una renovació gairebé total

El primer tram de la rambla de la Girada, entre el monument Lluís Companys i el carrer Josep Tarradellas, serà completament nou d’aquí a un any. I és que el govern de Vilafranca ja té la proposta de l’estudi d’arquitectura guanyador del concurs públic, Batlle i Roig, que el que presenta és una imatge totalment renovada d’una zona que ara no està en les millors condicions.

Cal recordar que els veïns del barri fa molts anys que es queixen dels problemes urbanístics d’una rambla que va ser construïda a finals dels anys 90 i que està pràcticament aixecada per les arrels dels arbres, amb el consegüent perill per als vianants (a banda del factor estètic).

A aquestes queixes ara s’hi suma el malestar del veïnat per l’incivisme al barri i per diferents problemes amb el soroll que generen les terrasses.
Segons explica el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, el govern vol plantejar una superilla al primer tram de la rambla de la Girada, amb una renovació de façana a façana, renovant el paviment, els escocells dels arbres i la iŀluminació, i redimensionant els espais per gaudir dels diferents usos i integrar l’activitat de les terrasses de bars i restaurants, que es traurien de sota els porxos.

Del que es tracta és de donar prioritat a la zona verda i de restringir l’ús de vehicles en l’espai, fent una zona més amable per al vianant i promovent també la biodiversitat.

La intenció del govern és connectar tota aquesta zona amb el carrer Comerç, que ara ja ha començat també la seva nova urbanització. Els treballs estan tots inclosos dins el Pla d’Intervenció Integral al Centre i al carrer Comerç (PIICC) i es preveu anar-ho fent per fases i intentar aconseguir alguna subvenció de fons europeu per anar avançant.

Ara mateix l’Ajuntament ja disposa del projecte de Batlle i Roig, una proposta que el govern veu bé, però també vol saber l’opinió dels veïns, que poden enviar consultes anant a la Regidoria d’Urbanisme o entrant a la web www.piicc.vilafranca.cat.

El calendari amb el qual treballa Francisco Romero és el següent: el projecte definitiu l’aprovarien dins el primer trimestre de l’any que ve i les obres començarien al mes de juliol, amb una durada de set mesos. Per tant, la imatge definitiva d’aquesta part de la rambla es veuria completa a principi de l’any 2023, data en el qual també estaran pràcticament acabats tots els projectes inclosos en el Pla, excepte alguns trams puntuals, com ara el carrer Tossa de Mar.

En tot cas, Romero recorda que el Pla d’Intervenció Integral recull l’esperit de les antigues “lleis de barris” per la seva ambició i transversalitat. També recorda que s’ha delimitat el barri del centre i la zona del carrer Comerç i properes per aprofitar les sinergies d’aquests dos actius que donen identitat a la ciutat i que necessiten renovació urbana, econòmica i social.

Una part de la inversió ja s’està projectant enguany en el manteniment de vies públiques del centre, però també de barris com el Poble Nou, Sant Julià o la Barceloneta-Sant Magí. Per al 2022 es preveuen més inversions en urbanitzacions de carrers com el de la Lluna, el del Carme, el sector del carrer i la plaça de Puigmoltó i el carrer Sant Jocund i la totalitat del carrer Bany, entre altres.

També et pot interessar

Comentaris