Primera reunió de la Taula pel Baix Penedès amb l’exposició de demandes per la comarca

Un moment de l’acte celebrat a l’Auditori Pau Casals (Foto: CCBP)
28/10/2021 - 14:00h

Eines combatre l’atur, l’ampliació de l’Hospital del Vendrell i la reindustrialització, entre les peticions a les administracions

La Taula pel Baix Penedès que ha d’afrontar les demandes a les administracions superiors per a la millora generalitzada d’aquest territori es va reunir per primera vegada aquest dimecres al vespre, a l’Auditori Pau Casals del Vendrell.

Joan Sans, president del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP), va presentar davant de diputats dels diferents partits polítics al Parlament de Catalunya un memorial de greuges que la comarca arrossega des de fa molts anys i que s’han agreujat amb la crisi de la Covid-19, causant una situació gairebé insostenible que obliga a una actuació urgentíssima per part de les diferents administracions, segons es remarca des del CCBP.

Un dels punts més candents que es van exposat és el col·lapse sanitari de l’Hospital del Vendrell, una instal·lació en servei des de fa un parell de dècades i la qual ha quedat obsoleta per a una població de referència de més de 100.000 habitants i que obliga sovint a molts pacients a fer llargues hores d’espera a urgències i, fins i tot, moltes vegades a haver de visitar-se sanitàriament fora de la comarca.

Els representants del CCBP també van exposar la necessitat d’impulsar un pla de reindustrialització comarcal amb el projecte conegut com IDIADA 2 al capdavant, un projecte pensat ja no per a l’àmbit de la comarca, sinó del conjunt de Catalunya.

“Necessitem una resposta decidida davant de la situació actual d’atur comarcal del 37% de població activa, i això també implica més oferta formativa pel jovent”, va apuntar Joan Sans.

“Volem que el Baix Penedès sigui un territori on s’hi pugui viure amb qualitat i expectatives de futur, i actualment no és així”, va afegir el mateix president comarcal en acabar la reunió.

Demandes

El llistat de les demandes sobre necessitats del Baix Penedès és llarg i inclou, per exemple, una demanda per disposar de més seguretat, ajudes socials, una nova comissaria dels Mossos d’Esquadra a Calafell, més efectius de bombers, més places de residències geriàtriques, la reducció dels peatges de l’autopista C-32, la millora del servei de rodalies o també la creació d’una targeta de transport T-Penedès.

Els alcaldes del territori, els quals es van manifestar en un acte inèdit fa setmanes a Barcelona, han asseverat que el Baix Penedès és una comarca amb moltes urgències històriques agreujades amb la Covid-19.

“Si no es fa res, a mig termini, aquesta comarca és un polvorí que pot explotar. Ara mateix ja som un dels territoris amb més ocupacions, plantacions de marihuana…”, diuen.

Finalment, els alcaldes han demanat als grups parlamentaris catalans que defensin aquestes demandes al Parlament en la tramitació dels nous pressupostos per al 2022.

“Necessitem un país equilibrat i ara davant dels pressupostos 2022 tenim una oportunitat. El Baix Penedès porta molts anys de discriminació negativa i ja veiem els resultats, ara necessitem que un pla de xoc a curt mitjà i llarg termini per avançar”, conclouen.

També et pot interessar

Comentaris