L’ODHC es posiciona en l’afer de l’assegurança al Vendrell sobre casos d’assetjament sexual

La regidora de govern de l’Ajuntament del Vendrell Silvia Vaquero.
26/10/2021 - 12:59h

Critica les declaracions de Josep Maria Llasat, alhora que el ple aprova demanar a l’ACM que revisi la polèmica clàusula

La direcció nacional de l’Observatori dels Drets Humans de Catalunya (ODHC) ha sortit al pas de la polèmica política creada a l’Ajuntament del Vendrell per l’assegurança signada per l’administració pública local amb l’empresa Ferrer & Ojeda i que, segons va denunciar el regidor de Pel Vendrell Primàries, Josep Maria Llasat, preveu en el seu redactat la hipotètica defensa legal de treballadors públics i càrrecs electes que poguessin incórrer en un cas d’assetjament sexual o de mobing a la feina.

Arran d’aquesta situació denunciada per Llasat, la regidora de Cultura, Silvia Vaquero, va demanar aquest dilluns que es retractés de les manifestacions, demanés perdó als ciutadans i ciutadans del Vendrell per les declaracions i, sobretot, que Llasat deixés d’utilitzar -segons Vaquero- la violència masclista com a eina política. En el ple d’aquest dilluns, el regidor de Pel Vendrell Primàries es va reafirmar en la seva denúncia, atès que va portar a la sessi´ó municipal una moció precisament perquè es rebutgés la defensa de suposats assetjadors sexuals amb diners públics.

Amb tot, el ple va aprovar, per unanimitat, demanar a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) que revisi la clàusula de la defensa dels presumptes assetjadors sexuals de l’Assegurança de responsabilitat de càrrecs electes i personal al servei de l’administració,  després que el govern fes una esmena a la proposta de resolució presentada per Primàries Catalunya en que demanava que es retirés aquesta polèmica clàusula.

Comunicat de l’ODHC

Com apuntàvem, l’Observatori dels Drets Humans de Catalunya s’ha posicionat en la polèmica i, en aquest sentit, ha emès un comunicat públic en el que “recomana als representants polítics, independentment de la seva ideologia, que s’abstinguin de fer servir drames socials i de lluita ciutadana, com a arma de batalla política, tal com ha succeït en els darrers dies al Vendrell en el marc de la dialèctica política”.

“L’assetjament sexual és una qüestió prou sensible i una xacra social que requereix unitat i no declaracions volàtils que només pretenen encendre ànims d’un determinat sector que només saps moure’s en el fang del populisme”, continua el comunicat fet públic aquest dilluns al vespre i que també diu: “Les víctimes requereixen una atenció especial per part de la societat i encara més per part del responsables (amb lletres majúscules) electes. Posar fi al masclisme és cosa de tot@s. Recomanem als representants electes que col·laborin en la lluita contra aquesta xacra i que no alimentin sospites i acusacions o que contribueixen amb posicionaments dubtosos al dolor de les víctimes”.

“Els drets i el dolor dels éssers humans –i encara més si són víctimes– haurien de estar per damunt dels enfrontaments polítics”, conclou la nota de l’ODHC.

El govern reitera el seu posicionament

La regidora Silvia Vaquero,  en nom del govern municipal, ha ha tornat a comparèixer en roda de premsa aquest dimarts i sobre la mateixa temàtica, en aquesta ocasió per valorar el comunicat de premsa que de l’ODHC.

Vaquero ha lamentat que en el ple d’aquest dilluns el regidor de Primàries Catalunya, Josep Maria Llasat, es mantingués en el seu posicionament sobre aquesta qüestió. La regidora, a més, ha destacat el fet que l’Observatori de Drets Humans de Catalunya conclogui que en cap cas es pot utilitzar “drames socials i de lluita ciutadana -com ho és l’assetjament sexual- com a arma de batalla política, tal com ha succeït en els darrers dies al Vendrell”.

Finalment, la regidora ha reiterat el mateix que en la compareixença de dilluns al matí, en el sentit que el regidor Josep Maria Llasat “demani disculpes a la ciutadania per unes declaracions desagradables i populistes que un càrrec públic mai hauria de fer”.

També et pot interessar

Comentaris