L’Ajuntament de Santa Oliva habilita un espai per al dol perinatal

L’indret habilitat al Cementiri municipal de Santa Oliva (Foto: Ajuntament)
21/10/2021 - 19:00h

L’indret es posa a disposició dels veïns i veïnes del municipi que vulguin recordar els infants que no van néixer

Amb motiu del Dia internacional del dol perinatal i gestacional, l’Ajuntament de Santa Oliva va posar divendres passat, 15 d’octubre, a disposició dels pares i mares que el vulguin utilitzar un espai al cementiri municipal en memòria d’aquells nens i nenes que no han arribat a néixer.

“Es tracta d’un espai que ajudi a superar el dol per un fill o filla del qual s’esperava el naixement i que no va arribar a terme”, explica Mònica Mayor, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Oliva.

Aquesta iniciativa neix de l’acord adoptat pel ple municipal del mateix Ajuntament de Santa Oliva pel qual es va aprovar una moció per a la creació d’aquest espai i d’altres accions per tal de donar acompanyament i suport a les famílies que han de patir el dol de no gaudir del fill o filla en gestació.

Des de l’Ajuntament de Santa Oliva es creu oportuna la creació d’aquest espai “per tal d’oferir un reconeixement social i poder tancar el dol amb un acomiadament com a ritual arrelat culturalment”. “D’aquesta manera es pretén ajudar a tancar el cicle de dol a aquelles persones que han patit aquesta situació”, s’afegeix.

Participació ciutadana
Per tal que aquest espai sigui especial per a aquestes famílies, el consistori santaolivenc té la voluntat d’anar-lo adequant amb els suggeriments que es vulguin fer arribar de part de la ciutadania per correu electrònic (aj.santaoliva@santaoliva.cat) o bé a la bústia de suggeriments a disposició a les oficines municipals, al Departament de Registre General i al Consultori mèdic.

Els suggeriments es podran fer tant identificant-ne l’autoria com de manera anònima.

De moment, l’espai quedarà senyalitzat amb una placa i hi haurà una zona enjardinada, en espera de ser completat amb els suggeriments que es vagin rebent a l’Ajuntament. Amb tot, Mònica Mayor explica que “segons sigui voluntat de les famílies, es pot adequar el lloc per què hi deixin algun element simbòlic. Es pot fer una trobada anual amb algun parlament o música o deixar l’espai tal com està”.

“També es valorarà fer xerrades i tallers sobre el que significa el dol perinatal i redirigir les famílies que ho vulguin a contactar amb associacions de dol gestacional”, conclou.

També et pot interessar

Comentaris